Schuttingen en hekwerk

Het kiezen van de juiste schutting of erfafscheiding speelt een grote rol in het totale ontwerp van een tuin. Naast het praktisch afschermen van het eigen grondgebied kan een erfafscheiding ook een heel decoratieve functie hebben in de tuin.

De meest voorkomende schuttingen zijn:

  • Houten schutting in combinatie met hardhouten palen;
  • Houten schutting in combinate met betonpalen;
  • Houten schutting in combinatie met metselwerk;
  • Houten schutting in combinatie met schanskorven;
  • Betonschutting;
  • Composiet schutting.
Hekwerk

Wilt u een schutting laten zetten of andere tuinwerkzaamheden vakkundig laten uitvoeren in de omgeving van Rosmalen, Den Bosch of Empel? Neem contact op!

Schutting of haag als tuinafscheiding

Vanzelfsprekend is de keuze tussen een schutting en een haag van groot belang, mede ingegeven door praktische aspecten als afsluitbaarheid en benodigd onderhoud. Door de veelheid aan materialen voor zowel schuttingen als beplanting is er voor elke smaak een passende erfafscheiding. Gekozen kan worden voor een erfafscheiding van (hard)hout, beton, natuurlijk materiaal als wilgentenen en schanskorven. Maar ook coniferen, taxus, luguster of hedera zijn goed bruikbaar als basis voor een erfafscheiding.

Alvorens een schutting te laten plaatsen is het verstandig eerst te gaan kijken naar de soorten schuttingen die er te koop zijn. De keuze in materialen, prijs en kwaliteit is erg ruim. Het verschil in kosten tussen bijvoorbeeld een beuken haag en een houten schutting is niet op voorhand precies aan te geven, de kosten hangen onder meer af van de gewenste hoogte en levensduur.

Bersselaar Groen voorziet u graag van advies over een nieuwe schutting, afrastering of haag en brengt desgewenst een vrijblijvende offerte uit.