Boomverzorging en snoeiwerk

Wilt u een boom verwijderen? Verkeert een boom in slechte conditie óf moet deze plaats maken voor bijvoorbeeld nieuwbouw of aanbouw? Bersselaar Groen rooit waar nodig bomen snel en zorgvuldig. Wij zijn specialist in het rooien van bomen op elke locatie.

Staat de boom die gerooid moet worden in een dicht bebouwde omgeving dan breken we deze boom klimmend af met behulp van een boomklimmer of een hoogwerker. Door de takken af te vangen wordt schade aan de omgeving voorkomen. Is er voldoende ruimte rond de boom om deze te laten vallen? Dan vellen we de boom vanaf de grond, waarna we de stam en de takken afvoeren. Indien gewenst kan het snoeihout ter plaatse versnipperd worden en kan de boomstronk uitgefreesd worden.

Boom verwijderen

Wilt u boomverzorging of andere tuinwerkzaamheden vakkundig laten uitvoeren in de omgeving van Rosmalen, Den Bosch of Empel? Neem contact op!

Het onderhoud van grote bomen is specialistisch werk en alleen vakkundig uit te voeren met de juiste gereedschappen en apparatuur. Het regelmatig snoeien van bomen levert jarenlang een gezonde groei en een mooie boomkroon op.

Een jong aangeplante boom heeft vaak nog niet de gewenste grootte bij de aanplant. De gewenste takvrije stamlengte en de mooiste boomkroon ontstaan door een regelmatige begeleidingssnoei. In de groeifase van de boom worden die takken verwijderd die het eindbeeld verstoren, maar ook takken met een slechte aanhechting. Bovendien wordt hiermee snoeiwerk voorkomen dat ontstaat door achterstallig onderhoud. Door een regelmatige snoeibeurt worden jonge bomen vakkundig begeleid, van hun tijdelijke kroon naar hun blijvende kroon!

Boomstronken verwijderen

Met behulp van een stronkenfrees, met een breedte van 1.10m, verwijderen wij boomstronken. Hierdoor kunnen we ook in achtertuinen boomstronken verwijderen. Het freeswiel op deze machine verpulvert de stronk, waarna de vrijkomende snippers worden afgevoerd of verspreid in de eigen tuin.

Herplanten

Bersselaar Groen kan na het rooien van een boom ook meteen de nieuwe aanplant verzorgen op de locatie van de gerooide boom. Wilt u dezelfde soort boom of toch liever een andere soort? Wij geven u graag advies over een geschikte boomsoort inclusief een vrijblijvende offerte.