Graszoden leggen of gazon inzaaien

Wilt u binnen twee weken van uw nieuwe gazon kunnen genieten, vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan voor het leggen van graszoden.

Wij leggen bijna het hele jaar door gazons aan, ingezaaid of met graszoden. Alleen als het vriest worden er geen graszoden gelegd. Het risico op afsterven van de graszoden is in de vriesperiode te groot. Voor het inzaaien van een gazon met graszaad is de nazomer de beste periode. Een gazon dat aangelegd is met graszoden is in het groeiseizoen na twee weken al te gebruiken.

Wij leveren en leggen graszoden tegen concurrerende prijzen, al vanaf € 4,50 per m².

Graszoden kunnen geleverd worden in drie afmetingen: kleine rollen van 1 m² (0,4 m x 2,5 m) en de zogenaamde big slaps van 0,5 m en 1.0 m breed. Bij deze big slaps zijn er minder naden en is een snellere aangroei gegarandeerd.

Graszoden leggen

Wilt u graszoden laten leggen of andere tuinwerkzaamheden vakkundig laten uitvoeren in de omgeving van Rosmalen, Den Bosch of Empel? Neem contact op!

Inzaaien of graszoden leggen?

De keuze tussen het inzaaien van een nieuw gazon en het leggen van graszoden wordt met name bepaald door een afweging tussen de kosten en het gemak van graszoden. Als de ondergrond goed is kan inzaaien van graszaad een goedkope oplossing zijn. De wachttijd voordat het gazon na het inzaaien gebruikt kan worden is minstens enkele maanden. Bij het inzaaien van het gazon is een risico op ‘ongelukjes’ aanwezig, bijvoorbeeld zaadvretende vogels, een erg natte periode of juist heel veel droogte.

Voordat het type graszoden gekozen wordt moet duidelijk zijn welke functie het gazon krijgt: intensief gebruik, een siergazon of een sportveld voor de kinderen? Wanneer het gazon bestemd is als speelterrein voor de kinderen, is het belangrijk om een sterk grasmengsel te kiezen of graszoden die bestemd zijn voor een speelgazon. Wanneer een siergazon aangelegd wordt moet men zich realiseren dat het onderhoud meer tijd en aandacht vraagt.

Beste resultaat graszoden

Bersselaar Groen egaliseert de ondergrond van de aan te leggen gazons handmatig met een afrijlat. Daarmee wordt het beste resultaat bereikt voor een vlakliggend gazon met een lange levensduur. Grote oppervlakten worden machinaal vlak gelegd en ingezaaid. Bovendien zorgen wij voor een goede bemesting in de onderlaag zodat een snelle wortelgroei gegarandeerd is.