Beregening

De aanleg van een beregeningssysteem is zowel in nieuwe als bestaande tuinen mogelijk. Voor het aanbrengen van de beregeningsslangen wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur om zo min mogelijk zichtbare sporen in de bestaande tuin achter te laten. Bersselaar Groen kan u adviseren over het meest geschikte systeem voor uw tuin. Daarnaast kunnen we het beregeningssysteem aanleggen en in werking stellen. De voordelen zijn hieronder kort samengevat:

  • Geen tuinslang, gieters of losse sproeiers meer nodig;
  • Beregening waar en wanneer u dat zelf wilt;
  • Uw tuin ligt er altijd fris en groen bij;
  • Wanneer u op vakantie of afwezig bent, doet het beregeningssysteem gewoon zijn werk.
Beregeningssysteem

Wilt u beregening voor uw tuin of andere tuinwerkzaamheden vakkundig laten uitvoeren in de omgeving van Rosmalen, Den Bosch of Empel? Neem contact op!

Tuinberegening en ons klimaat

Het Nederlandse klimaat vereist regelmatig beregening in een zomerse periode met droogte. Bovendien is de juiste hoeveelheid water geven op het juiste moment van groot belang voor een evenwichtige groei van de beplanting. Een vakkundig opgesteld beregeningsplan is nodig om de hele tuin te voorzien van de juiste hoeveelheid water. Het gazon moet anders besproeid worden dan de overige beplanting. Daarom wordt er vaak een systeem aangelegd met verschillende compartimenten. Ook een automatisch werkend beregeningssysteem is het overwegen waard. Een computergestuurd progamma zorgt dan voor de juiste werking ervan. De installatie hoeft niet meer handmatig aan en uitgezet te worden. Hierdoor ontstaat ook de mogelijkheid om ’s nachts te sproeien. Bovendien wordt er ook gesproeid bij uw afwezigheid. Bij voldoende natuurlijke neerslag wordt de beregening in uw tuin gestopt met behulp van een regensensor. Vanzelfsprekend worden de sproeiers zoveel mogelijk buiten het zicht of ondergronds geplaatst. De sproeiers komen dan omhoog zodra er gesproeid gaat worden.

Leidingwater of bron inslaan

Leidingwater kan gebruikt worden voor het beregenen van een kleine tuin, maar voor grotere tuinen is het aan te bevelen om een eigen bron te slaan. Leidingwater is relatief duur, bevat weinig voedingstoffen maar is wel zeer stabiel en goed van kwaliteit. Bronwater laat vaak een minder fraai spoor achter op huis, paden en planten door het ijzer dat in het water zit.