Beplanting

Wilt u kale plekken in de bestaande tuin opvullen of wilt u juist een heel nieuw beplantingplan voor uw tuin? Met onze kennis van de verschillende soorten beplanting kunnen wij een goed doordacht beplantingsplan voor u opstellen.

In onze beplantingsplannen wordt altijd rekening gehouden met de verschillende seizoenen en de omstandigheden in de tuin. Het is belangrijk dat er ieder seizoen afwisselende kleuren aanwezig zijn en de tuin moet daarnaast ook voldoende groen blijven in de winter. Naast de variatie in bloemkleuren wordt er ook rekening gehouden met de bladkleuren waardoor er een mooie kleurencompositie ontstaat in uw tuin.

De omstandigheden zijn in iedere tuin anders. Ligt de tuin op het zuiden of op het noorden? Is het er altijd nat of juist droog? Deze factoren zijn bepalend voor de vraag welke soorten planten er het beste kunnen groeien. Dit vraagt om het maken van de juiste keuze voor elke afzonderlijke tuin.

Beplanting van tuin

Wilt u de beplanting voor uw tuin of andere tuinwerkzaamheden vakkundig laten uitvoeren in de omgeving van Rosmalen, Den Bosch of Empel? Neem contact op!

Leveren en aanplanten

Samen met het beplantingsplan wordt er een plantenlijst aangeleverd met vermelding van de plantennamen, de aantallen en de afmetingen van de soort plant. Bomen, heesters en vaste planten worden apart vermeld op de plantenlijst. Op deze manier is het duidelijk welke tuinbeplanting u krijgt voor de geoffreerde prijs.

Bodemverbetering

Wanneer blijkt dat de bodem niet voldoende voedingstoffen bevat kunnen wij de bodem bemesten voordat de tuin wordt aangeplant. Het bemesten bestaat uit het aanbrengen van een flinke laag compost of turf waarna deze door de bodem heen gemengd wordt met een freesmachine. Op deze manier krijgt de bodem een goede structuur met voldoende voedingstoffen zodat de planten jarenlang goed kunnen bijven groeien.