Is het noodzakelijk om het grondwerk af te graven bij een nieuwbouwtuin

Moet je het grondwerk afgraven bij een nieuwbouwtuin?

Moet je het grondwerk afgraven bij een nieuwbouwtuin?  Heb je net een nieuwbouwhuis met tuin gekocht? Dan kan je natuurlijk niet wachten om te verhuizen. Je wilt jouw huis helemaal naar wens inrichten! Wil je dat ook zo snel mogelijk met je tuin? De eerste vraag die bij een nieuwbouwtuin naar voren komt gaat over […]

Tuinaanleg voor een nieuwbouw tuin

Tuinaanleg voor je nieuwbouw tuin; waar moet je op letten?

Eindelijk is het zover; Je droomhuis wordt gebouwd! In je hoofd heb je het nieuwbouwhuis al helemaal ingericht naar jouw smaak.  Maar hoe zit het met de tuinaanleg van je nieuwbouw tuin?

Tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning is de tuin vaak één grote zandbak. Omdat de bouw al ontzettend stressvol kan zijn, denken we liever nog niet na over de aanleg van een nieuwbouwtuin. Maar toch is het belangrijk om hierover na te denken, zodat je de juiste voorbereidingen kan treffen. Je weet wat zeggen: beter voorkomen dan genezen.

Opkomende onkruiden

Opkomende onkruiden

Opkomende onkruiden Het einde van de winter is in zicht, de temperatuur neemt toe en de grond wordt langzaamaan warmer. Dit betekent dat al het mooie groen in uw tuin weer kan gaan bloeien en groeien! Goed nieuws want dat zorgt ervoor dat je tuin weer gaat stralen. Echter zorgen de toenemende temperaturen er ook […]

Tuintips voorjaar

Tuintips voor het voorjaar

De winter is nu nog in volle gang, maar over twee maanden staat het voorjaar alweer voor de deur. Voordat u de tuin weer dagelijks kan gebruiken, moeten er nog wat werkzaamheden verricht worden. Bersselaar geeft een aantal tuintips zodat uw tuin gedurende de lente en de zomermaanden levendig, groen en volgroeit is!

Bescherm planten tegen vorst

Bescherm je planten tegen de vorst

Eind januari is er vorst op komst. Vorst wil zeggen temperaturen die onder het vriespunt van nul graden raken. Het is bij deze lage temperaturen van groot belang dat u uw planten goed beschermt. Waarom? Omdat sommige planten niet goed tegen deze lage temperaturen kunnen. De kans is groot dat planten gedurende de vorst bevriezen, uitdrogen of rotten.

Beste tijd tuinaanleg

Wat is de beste tijd om een tuin aan te leggen?

Nu! Veel mensen weten dit niet, maar januari en februari zijn uitstekende maanden om alvast een begin te maken aan een nieuwe tuin. Niet alle werkzaamheden kunnen gedurende deze maanden plaatsvinden, maar vooral voor bomen en klimplanten is dit de beste tijd om te planten. Voor overige werkzaamheden kan de tuinkalender u helpen bij het bepalen van de beste tuinplanning!

Voorkom problemen bij vijver dempen

Voorkom problemen bij het dempen van uw vijver

Heeft u een vijver maar bent u erop uitgekeken? Moet de vijver plaatsmaken voor andere plannen? Dan kunt u deze vrij gemakkelijk verwijderen. Echter zijn er verschillende problemen die mogelijk kunnen optreden tijdens deze verbouwing, daarom moet deze klus nauwkeurig uitgevoerd worden. Met dit rijtje voorkomt u problemen bij het dempen van uw vijver.

Is het noodzakelijk om het grondwerk af te graven bij een nieuwbouwtuin

Welke tuinproblemen krijgt u bij aankoop van nieuwbouw?

Na heel lang wachten is uw nieuwbouwhuis eindelijk klaar. Op het eerste oog lijkt er niks aan de hand met uw tuin, maar wat u nog niet weet is dat uw nieuwbouwtuin vol kan liggen met verborgen bouwafval- en puin. ­­Heel vervelend, vooral als u dit niet heeft voorzien.

Voorkom winterschade tuin

Voorkom schade bij winterstorm

De winter is begonnen. De dagen worden korter, de temperatuur wordt lager en de winterjassen kunnen we al bijna niet meer wegdenken. De kou én de kans op winterstorm die het najaar met zich meebrengt, kunnen schade aanrichten in uw tuin. Om deze reden is het verstandig om uw tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter, zodat een eventuele winterstorm geen schade kan aanrichten. Lees snel verder om te weten wat u zelf kunt doen om winterschade in uw tuin te beperken!

Voordelen tuinaanleg winter

De voordelen van tuinaanleg in de winter

De tuin aanleggen in de winter? Voor veel mensen een onbegonnen zaak. De temperaturen worden steeds lager en we kunnen niet meer buiten zitten, de tuin wordt dan vaak een gevalletje ‘dat komt volgend jaar wel weer’. Daarnaast denken veel mensen dat je niet meer kunt planten bij vorst maar niets is minder waar, veel planten zijn juist winterhard en kunnen heel goed tegen lage temperaturen. Er zijn veel voordelen met betrekking tot tuinaanleg en tuinonderhoud in de winter. Wij vertellen u er alles over!