De voordelen van tuinaanleg in de winter

De tuin aanleggen in de winter? Voor veel mensen een onbegonnen zaak. De temperaturen worden steeds lager en we kunnen niet meer buiten zitten, de tuin wordt dan vaak een gevalletje ‘dat komt volgend jaar wel weer’. Daarnaast denken veel mensen dat je niet meer kunt planten bij vorst maar niets is minder waar, veel planten zijn juist winterhard en kunnen heel goed tegen lage temperaturen. Er zijn veel voordelen met betrekking tot tuinaanleg en tuinonderhoud in de winter. Wij vertellen je er alles over!

Planten in de winter

De aanleg van planten in de winter zorgt voor de beste bloei in het voorjaar, en dat betekent de mooiste planten! Dit komt omdat planten in de winter rusten, deze rustperiode zorgt ervoor dat de planten tijdens het verzenden en transporteren geen schade oplopen. De aanleg van groen in de winter behoudt dus zijn maximale waarde en dat kan je zien in het voorjaar!

Voordelen tuinaanleg winter

Maximaal genieten in het voorjaar

Een ander belangrijk voordeel van tuinaanleg in de winter is vroeg genieten van een prachtige tuin! Als jje in het voorjaar pas weer gaat beginnen met aanleggen en onderhoud, staat jouw tuin een tijdje op de schop en hebben de planten een aantal weken nodig om te groeien en bloeien. Dit betekent dat je bij de eerste zonnestralen nog niet zeker bent van een mooie groene tuin. Bij tuinaanleg en tuinonderhoud in de winter is jouw tuin ruim op tijd klaar, zo kan je bij de eerste zonnestralen wél genieten van een groene tuin die helemaal af is!

Gazon aanleggen

Ook voor gazon is het najaar de beste tijd om te leggen. Dit komt vooral omdat we in de winter weinig gebruikmaken van de tuin, het gazon wordt dan amper betreden. In het voorjaar is het namelijk vaak zo dat we na het leggen van een gazon er al snel gebruik van willen maken en het gazon veel gebruiken. Dit is niet bevorderlijk voor de groei van het groen. De rust die het gazon krijgt gedurende de wintermaanden zorgt voor een volgroeid gazon in het voorjaar.

Advies nodig?

Is jouw tuin aan vernieuwing toe en wil je bij de eerste zonnestralen genieten van een prachtige tuin? Maak dan nu een afspraak, dan zetten wij jouw tuin deze winter nog op de schop zodat het groen voldoende tijd krijgt om te groeien en bloeien.

Benieuwd naar ons advies? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten, dan bekijken we samen de mogelijkheden!