Tuinonderhoud gedurende het najaar

De zomer is nu écht voorbij; de wintertijd is ingegaan, de temperaturen nemen af en de dagen worden steeds korter. De tuinkussens worden opgeborgen en de parasol kan naar binnen. Ondanks dat we gedurende de wintermaanden niet veel meer in de tuin zitten en de meeste planten en bomen even rusten, heeft uw tuin nog steeds voldoende onderhoud nodig. Met de juiste tuinonderhoud in het najaar blijft uw tuin in goede staat en kunt u in de zomer van 2019 weer zorgeloos genieten van het mooie weer.

Hoe u uw tuin najaar-klaar maakt? Dat gaan we u vertellen!

Tuinonderhoud in het najaar

Wilt u in de winter ook genieten van uw tuin? Neem dan contact met ons op!

Extreem warme Nederlandse zomer

Nederland heeft een warme zomer gehad, de meeste mensen hebben deze hittegolven en warmterecords als prettig ervaren. Maar helaas geldt dit niet voor de planten, bloemen en bomen. De extreem hete zomer ging gepaard met droogte, wat betekent dat al het groen in uw tuin meer water nodig had. En zelfs nu, in het najaar, moet uw tuin nog herstellen van alle droogte die ons land de afgelopen maanden heeft gekend. Om deze reden moet u nog steeds zorgen voor voldoende water, zo kan al het groen weer opknappen en klaargestoomd worden voor de zomer van 2019!

Aanplanten

Wist u trouwens dat het najaar hét moment is om uw tuin aan te planten? Richting het einde van het jaar leveren alle kwekerijen planten uit de volle grond. Het grote voordeel van deze planten is de prijs, planten uit volle grond zijn namelijk een stuk goedkoper dan pot gekweekte planten. Met de juiste tuinonderhoud zorgt u ervoor dat het groen wat u in het najaar plant, volgroeid is als de eerste zonnestralen doorkomen.

Tips en tricks

Volgens de tuinkalender is het in november en december nog steeds noodzakelijk om onkruid te wieden. Daarnaast is het verstandig om de buitenkraan en de tuinslang helemaal af te sluiten zodat u bevriezing van de leidingen kunt voorkomen. Voor sommige planten, voornamelijk tropische en mediterrane planten, is het beter om ze tijdens de koude periode naar binnen te verplaatsen. Maar zorg ook binnenshuis ten alle tijden voor voldoende water.

Groene indruk

Een goede en verzorgde uitstraling aan de buitenkant is een sterk visitekaartje naar de klanten toe. Bersselaar Groen richt zich ook op ontwerp, aanleg en onderhoud voor de zakelijke markt. Wilt u ook een goede groene indruk achterlaten bij uw klanten? Laat u informeren over de mogelijkheden.

Advies nodig?

Kortom, uw groene vingers komen ook tijdens het najaar goed van pas! Voldoende aandacht voor uw tuinonderhoud in de winter, resulteert in een gezonde tuin in de zomer van 2019!

Bent u toe aan een nieuwe tuin? Neem dan eens contact op met Bersselaar Groen, dan bekijken we samen wat we deze winter voor u kunnen betekenen!