Welke tuinproblemen krijg je bij aankoop van nieuwbouw?

Gefeliciteerd! Na heel lang wachten is jouw nieuwbouwhuis eindelijk klaar. De sleutels mogen opgehaald worden en het klussen kan nu écht beginnen! ­­Er is gedurende de bouw veel aandacht besteedt aan het huis, de keuken en de badkamer. Maar hetgeen wat al deze tijd achter bleef lopen is de tuin, deze staat gedurende de bouwperiode vaak op de laatste plaats. Begrijpelijk, eerst het huis daarna de tuin. Binnenkort is de tuin aan de beurt! Op het eerste oog lijkt er niks aan de hand met jouw tuin, maar wat je nog niet weet is dat jouw nieuwbouwtuin vol kan liggen met verborgen bouwafval- en puin. ­­Heel vervelend, vooral als je dit niet hebt voorzien.

Bouwafval- en puin

Een huis bouwen brengt veel afval en puin met zich mee, de aannemer ruimt dit niet altijd even nauwkeurig op en daarom blijft er een hoop liggen. Naar verloop van tijd zakt het puin dieper in de grond en ligt het bedolven onder het zand, pas als je aan de tuin gaat beginnen komt het puin naar boven. De tuin is een mengeling van puin en zand, hoe los je dit op?

Werkzaamheden

Hoe klein of groot de klus ook is, Bersselaar Groen heeft voor iedere tuinomvang de juiste apparatuur en ervaring. Met onze mini graver kunnen we zelfs werkzaamheden verrichten met een doorgang van slechts tachtig centimeter breed. Maar ook voor de grotere klussen staan wij paraat! Of u nu bouwafval wil verwijderen, een boom wil omleggen of een zwembad wil graven; onze specialisten zijn van alle markten thuis.

Is het noodzakelijk om het grondwerk af te graven bij een nieuwbouwtuin

Ondergrond

Iedere ondergrond is anders en vraagt om een andere bewerking. Daarom is het bij werkzaamheden in de tuin belangrijk om de ondergrond eerst te bestuderen. Onze specialisten voeren altijd een inspectie uit, deze inspectie wijst uit of er problemen in de ondergrond aanwezig zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld of de ondergrond voldoende vocht doorlatend is, essentieel voor een gezonde tuin. Door middel van het boren van proefgaten kunnen onze specialisten zien of er dergelijke problemen aanwezig zijn, deze problemen kunnen we in de meeste gevallen ter plekke vakkundig oplossen! Een goede ondergrond resulteert in een gezonde tuin, het oog wil ook wat!

Specialist van A tot Z

Bersselaar is niet alleen specialist in graven en inspecties uitvoeren, wij kunnen jouw tuin ook voorzien van bestrating, beplanting en andere  tuinwerkzaamheden. Het grote voordeel van een bedrijf dat alle werkzaamheden van A tot Z kan uitvoeren is de snelheid: waar andere bedrijven op elkaar moeten wachten tot de klus geklaard is, kan Bersselaar werkzaamheden tegelijk uitvoeren. Dit betekent lagere kosten en sneller resultaat!

Hulp nodig?

Ben je op zoek naar een bedrijf dat vakkundig al het bouwafval- en puin kan verwijderen? Hoe groot of klein jouw tuin ook is, bij Bersselaar Groen ben je aan het juiste adres. Neem eens vrijblijvend contact met ons op!