Japanse tuinen

Wilt u een exclusieve, unieke tuin waarin rust, design en natuur samenkomen, overweeg dan de aanleg van een Japanse tuin. Een Japanse tuin schittert in elk jaargetijde van lente tot winter door de bijzondere vormen waarin de bomen en struiken opgekweekt zijn. In een Japanse tuin komt u ook zelf tot rust en geniet u van de zichtlijnen en diversiteit in groen, steen en water.

Japanse tuinstijl

Zoekt u een hovenier in Den Bosch, Rosmalen of Empel? Maak een afspraak of vraag een offerte aan!

Japanse tuinstijl

Door een minimaal gebruik van materialen en planten wordt in de Japanse tuin rust en ontspanning gecreërd. Het zijn vooral de tuinen zelf die het verhaal moeten vertellen. Juist de kracht van eenvoud maakt dat alle lijnen en vormen in de tuin echt tot hun recht kunnen komen. Kenmerkend voor de Japanse tuin is de uitspraak: “alles klopt, zeg maar”. En daarin hebben ook typisch Japanese stenen lantaarns, een watervat, bamboe en lotusbloemen een natuurlijke plaats.

De kracht van een traditionele Japanse tuin is de kunst van het weglaten. Door zo min mogelijk materialen, planten en ornamenten te gebruiken, ontstaat er een sfeer van ruimte en rust, zonder dat de tuin als saai wordt ervaren.

Holland Bonsai Landscaping

Het aanleggen van Japanse tuinen vraagt om speciale kennis van en ervaring met de speciale planten en de bijzondere eigenschappen van een Japanse tuin. In de ontwerpfase maken wij graag gebruik van het specialisme omtrent Japanse tuinen van Holland Bonsai Landscaping.

Japanse modeltuin

In de afgelopen jaren heeft zich een Japanse modeltuin in Berlicum ontwikkeld tot een uniek samenspel van bodembedekking, potbonsais en tuinbonsais. Desgewenst wordt er als eerste kennismaking met de sfeer van een Japanse tuin een bezoek gebracht aan deze Japanse modeltuin in Berlicum.

Verkoop bonsais

Holland Bonsai Landscaping verzorgt naast het ontwerpen en aanleggen van Japanse tuinen ook de verkoop van bonsaibomen, bonsaimaterialen, tuinbonsais, vormbomen, Japanse tuinbeplanting en Japanse tuinornamenten. Deze materialen zijn dan ook te koop in de bonsaiwinkel bij de modeltuin.