Vijvertuinen

Van centraal thema in de tuin tot een welkom aanvullend detail, de variatiebreedte in vijvers is gigantisch groot. Elke vijvertuin krijgt zijn eigen karakter door verschil in stijl en uitstraling, van uiterst modern tot klassiek.

Water in vele varianten

Hoe verschillend kan een waterpartij toegepast worden! Van een strakke vijver met roestvrij stalen rand of gemaakt van Cortenstaal, tot een natuurgetrouwe vijver met vijverdoek, goudvissen en water- en moerasplanten. In diepte van de vijver zijn ook alle opties mogelijk, alleen grote vissen vragen om een minimumdiepte van de vijver.

Vijveraanleg

Zoekt u een hovenier in Den Bosch, Rosmalen of Empel? Maak een afspraak of vraag een offerte aan!

Vijverornamenten

Opspattend water, een waterval of borrelsteen, als natuurlijk element of als kunstwerk geplaatst, vele vijvers krijgen er een extra dimensie door. Zowel kleine als grote ornamenten zijn te combineren met een vijver, maar ook een uniek kunstwerk of een in serie gemaakt.

Vijververlichting

Wat is er mooier dan vanuit de zitkamer kijken naar de in de avondschemering uitgelichte vijver, verscholen liggend in de achteruin. Een zichtbare waterspiegeling, de vissen aangelicht, spots onder water of aan de vijverrand. Vanzelfsprekend wordt bij de vijververlichting laagspanning toegepast, dus is deze veilig voor iedereen.

Vlonders

Direct aan het water of er deels overheen als vlonder of loopbrug. Hardhouten vlonders bieden heel diverse mogelijkheden om de vijver te verbinden met de tuin. Bovendien vormen vlonders vaak ook een praktisch terras aan het water. En wie voor onderhoudsvrij wil gaan: Kunststof of composiet planken bieden als alternatief voor hardhout goede mogelijkheden voor een mooie vlonder.

Vissen en vogels

De aantrekkingskracht van water is groot voor vogels, je haalt de natuur in je tuin met drinkende en zichzelf wassende vogels. Soms is er een tegengesteld belang, zijn reigers ongenode gasten en hebben de vissen bescherming nodig tegen deze aasjagers onder de vogels.