Tuinonderhoud in het voorjaar

Het einde van de winter begint langzaam te naderen en dat betekent dat uw tuin weer toe is aan onderhoud. Met de juiste voorjaarsmaatregelen kan uw tuin weer helemaal opleven! Zo kunt u genieten van een groene tuin zodra de eerste zonnestralen van 2019 verschijnen.

Onkruid

Het onkruid in uw tuin en tussen bestrating moet verwijderd worden zodat deze vervelende plantjes geen vrij spel krijgen om te groeien. Het liefste nog voordat het voorjaar begint. Hoe langer u wacht, hoe groter en steviger het onkruid wordt en hoe lastiger het verwijderen is. De meest effectieve manier om onkruid te verwijderen is met de hand, niet de meest leuke klus maar wel efficiënt!

Tuinonderhoud voorjaar

Weet u niet zo goed wanneer u tuinwerkzaamheden het beste kunt uitvoeren? Neem dan af en toe eens een kijkje op onze tuinkalender. Deze kalender helpt u om erachter te komen welke werkzaamheden in welk seizoen het beste uitgevoerd kunnen worden. Heel handig!

Snoeiwerk

Uw bomen en planten moeten in het voorjaar weer een keer goed gesnoeid worden. Alle takken even goed inkorten zodat de bomen in het voorjaar weer voldoende ruimte krijgen om te groeien!

Gazon

Het gazon in uw tuin is een essentieel onderdeel gedurende de voorjaarswerkzaamheden. In het prille begin van het voorjaar, het liefste in maart, is het belangrijk dat uw gazon gemest en aangelegd wordt. Waarom in maart? Op deze manier krijgt het gazon voldoende tijd om te groeien en bloeien zodat u kunt genieten van een groen gazon als de zomer begint! Als het gazon groen genoeg is hoeft u alleen nog maar eens in de zoveel tijd te maaien en verticuteren, zo blijft uw gazon gezond!

Bloemen en planten

De vorst is voorbij, de bodem wordt warmer en dat betekent dat het tijd is om al uw planten en bloemen te zaaien. Ook hier geldt, doe dit op tijd zodat al het groen nog ruimschoots de tijd heeft om te groeien en bloeien. Zo weet u zeker dat u bij de eerste zonnestralen kunt genieten van een levendige tuin!

Heeft u hulp nodig bij werkzaamheden in uw tuin? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Bersselaar, onze specialisten zijn van alle markten thuis! Van bomen snoeien tot gazon zaaien en van tuinontwerp tot tuinaanleg.