Modern, landelijke villatuin in Eindhoven

Voortuin én achtertuin, van tuinontwerp tot tuinaanleg

Landelijk maar modern. Zo valt het ontwerp van deze schitterende nieuwbouwwoning in Eindhoven het beste samen te vatten. De bewoners wilden graag een bijpassende voor- en achtertuin. Met gepaste trots heeft Bersselaar Groen dit fantastische project, van ontwerp tot aanleg, mogen realiseren.

De voortuin; een hartelijk welkom

Wanneer u voor het perceel staat wordt u begroet door een strak maar uitnodigend pad naar de voordeur. Dit pad is aangelegd met Schellenvis keramische tegels van 1 x 2 meter. Deze tegels zijn robuust, authentiek en kleurvast. Door voor deze hoge kwaliteit tegels te kiezen verzekeren deze Eindhovenaren zich van een tuinpad dat ook over vele jaren er nog schitterend bij ligt.

In de voortuin is veel aandacht voor detail besteed. Zo is het grind netjes ingebed in een grindmat, waardoor het altijd op zijn plaats blijft liggen en er strak en modern uitziet. Ook een opvallend detail zijn de Cortenstaal plinten die zijn geplaatst naast de tegels en tussen de border en grindvlakken. Zij zorgen voor een nette afscheiding van de verschillende zones van de voortuin en voorkomen dan grindsteentjes op ongegewenste plekken belanden.

Modern landelijke villatuin in Eindhoven

Solitaire, meerstammige sierappelbomen in de spotlight

Langs het pad naar de voordeur vind je een elegante border met drie solitaire, meerstammige sierappelbomen, gecombineerd met siergras (lampenpoetsers), wat een prachtig contrast creëert tussen strakke lijnen en organische vormen. Onder het siergras is automatische tuinverlichting geplaatst, zodat de border ’s avonds sfeervol verlicht kan worden en een ware eyecatcher in de straat vormt. Deze verlichting is overigens ook langs de oprit geplaatst. Naast esthetische waarde brengt deze verlichting langs de oprit ook een gevoel van veiligheid met zich mee.

De voortuin wordt omlijst door een Portugese laurierhaag, die niet alleen privacy biedt, maar ook een gevoel van geborgenheid creëert. Als je verder kijkt, zullen de pluimhortensia’s je aandacht trekken en een vleugje landelijke charme toevoegen aan de voortuin.