Bel: 06-51 24 38 46

Hovenier Oss legt watertuin aan

Grote patiotuin met beekloopvijver en vlonderterras in Oss

 

Dit unieke tuinontwerp is gemaakt door Bernadette den Bieman Tuinontwerpen uit Oss. Ons hoveniersbedrijf heeft afgelopen jaren meerdere ontwerpen van haar gerealiseerd tot grote tevredenheid van onze klanten.

Vraag offerte aan!

Tuinaanleg met behoud van...

Enkele beeldbepalende elementen uit de oude tuin zijn behouden, in het bijzonder de grote felrode acer die bepalend is voor de licht Japanse sfeer in deze achtertuin. Ook de kersenboom is blijven staan, deze geeft een kleurrijke bloesem in het voorjaar en schaduw in de zomer. Als basis voor het zitgedeelte werd een zwevende vlonder aangelegd met hardhout, ‘zwevend’ boven de waterpartij en goed bereikbaar via het brede looppad dat aangelegd werd van schellevisbeton. Deze betonplaten geven het pad een robuuste, natuurlijke uitstraling, door de tijd heen wordt dit door de natuurljke effecten alleen nog maar versterkt. Tussen de Schellevisbeton is Japanse split aangebracht, dit maakt het pad rondom tot één geheel.

Watertuin Oss met beekloop

In de vijver zelf zijn kolommen gemetseld met daaromheen staptegels. Hierdoor wordt de tuin een leuk wandelgebiedje waarin op elk moment en elke plaats in de tuin iets anders te zien is. Heel bijzonder is dat in de vijver het water echt stroomt en daardoor als een beekloop in de tuin ervaren wordt. Om een heldere vijver te houden is gekozen voor een goed zuiverend filtersysteem en enkele waterplanten, omgeven door zwerfkeien in het water. Er is bewust gekozen om geen vissen te hebben in de vijver, dit geeft minder dagelijkse zorg en onderhoud. De vaste plantenborders, met een deels rijk bloeiende beplanting, verhogen de natuurlijke ervaring in deze tuin, inclusief de afwisseling tussen de seizoenen die er ervaren wordt.Hovenier Oss Tuinaanleg watertuin

Tuinaanleg Oss

Niet voor niets gelden als kernbegrippen voor deze tuin: rustgevende sfeer en zorg dragend voor een goede vakantiestemming.

Voor de tuinverlichting werd gekozen voor het 12Volt In-lite systeem waarmee een uitgebalanceerde verlichting te realiseren is, de verlichtingseffecten in de tuin zijn hierdoor maximaal.

Hoveniersbedrijf Oss is Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Oss en de omliggende regio, wij werken samen met diverse lokale ondernemers op verschillende tuinonderdelen. Wilt u een tuinontwerp? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag