Tuintips voor het voorjaar

De winter is nu nog in volle gang, maar over twee maanden staat het voorjaar alweer voor de deur. Voordat je de tuin weer dagelijks kan gebruiken, moeten er nog wat werkzaamheden verricht worden. Bersselaar Groen geeft een aantal tuintips zodat jouuw tuin gedurende de lente en de zomermaanden levendig, groen en volgroeit is!

Opruimen

Het najaar kan, door de winterse weersomstandigheden, schade aangericht hebben in jouw tuin. Het is noodzaak dat deze schade verholpen wordt zodat de andere werkzaamheden gemakkelijk kunnen verlopen. Denk hierbij aan verdwaalde takken en bladeren opruimen, planten die het najaar niet hebben overleefd verwijderen, dakgoten legen en de vijver schoonmaken. Het legen van de dakgoten wordt vaak vergeten maar is minstens zo belangrijk! Een overvolle dakgoot kan door al het gewicht afbreken of schade oplopen, en dat is financieel gezien niet zo gunstig.

Het gazon

Jouw gazon heeft veel te verduren gehad tijdens de vorstperiode en daarom is voorjaarsonderhoud aan je gazon heel belangrijk. Begin met het verticuteren van het gras, dit kan er door de winterperiode vaak een beetje bij ingeschoten zijn en daarom is dat nu extra belangrijk. Door het verticuteren krijgt jouw gras weer voldoende zuurstof om opnieuw te groeien. Daarnaast is het belangrijk om alles wat niet op het gazon thuishoort te verwijderen, denk hierbij aan takjes, bladeren en onkruid. Indien nodig is het voorjaar dé perfecte tijd om een extra stuk gazon aan te leggen. Begin op tijd met leggen want het gazon heeft ruimschoots de tijd nodig om te groeien en bloeien. Bersselaar Groen legt graszoden in regio Rosmalen.

Tuintips voorjaar

Tegels schoonmaken

Jouw tegels kunnen, door al het natte weer, aanslag opgelopen hebben en dat kun je goed zien! Tegels ogen groen en vies. Om geen blijvende en zichtbare schade aan je tegels op te lopen, is het noodzakelijk dat alle tegels een keer heel goed schoongemaakt worden. De schoonmaak is het meeste effectief met een harde bezem en het juiste middel. Als je tegels weer helemaal schoon zijn kan jouw tuin-set weer naar buiten en kun je straks zorgeloos genieten van de eerste zonnestralen!

Verplanten

Zijn je planten het afgelopen jaar flink gegroeid? Dan hebben zij misschien wel behoefte aan meer ruimte en een nieuwe pot! Het verplanten van het groen kan het beste in het voorjaar plaatsvinden. Dit komt omdat de planten in het voorjaar nog niet volop in ontwikkeling staan, maar zich nog in de rustperiode verkeren en dan is de kans op beschadiging veel kleiner! Heb je nog planten ter bescherming binnen staan? Zet deze de komende twee maanden dan voor het raam zodat zij alvast kunnen wennen aan de buitentemperaturen.

Advies nodig?

Hb je hulp nodig bij de voorjaarswerkzaamheden? Voor vragen, advies of een afspraak kun je vrijblijvend contact opnemen met een van onze specialisten!