Bel: 06-51 24 38 46

Tuinontwerp romantische tuin

Het ontwerp en tuinaanleg van een romantische tuin aan het water in Rosmalen, De Groote Wielen

Grenzend aan deze tuin ligt het water dat door deze nieuwe wijk meandert(Een meander is een lus in de loop van een natuurlijke waterloop, bron wikipedia), het regenwater opnemend en plezier gevend om te kijken naar de watervogels die volop aanwezig zijn.

Vraag offerte aan!

Kernelementen in deze romantische tuin zijn enkele ruime terrassen, gelegd met slijt- en kleurvaste keramische tegels, afgewisseld met nieuw gebakken waalformaat klinkertjes.
Als derde verharding is gekozen voor een grove grindsoort hetgeen de tuin een minder strakke aanblik geeft. Hierdoor ontstaat een klassieke en tegelijkertijd romantische sfeertuin.

Romantisch eiken

Om het beschikbare oppervlak optimaal te kunnen gebruiken is in de hoek van de tuin een op maat gemaakte eikenhouten overkapping geplaatst, inclusief een heater voor de koudere avonden. De overkapping, met robuuste staanders, beschermt het intieme zitje tegen regen en zon.

eiken overkapping romantische tuin

Door deze zithoek te combineren met een eveneens hardhouten schutting, letterlijk ook bedoeld als beschutting, is er veel privacy in dit deel van de tuin! Elders in de tuin zijn nog meer zitjes gerealiseerd, deels aan de waterkant, deels midden in de tuin met een grote parasol als karakteristiek extra element.

Beplantingsplan voor romantische tuinaanleg

Bij de keuze van de beplanting is er voor gezorgd dat het huis elk seizoen een eigen sfeervolle achtergrond krijgt door de kleuren die te voorschijn komen in de tuin. Door een juist beplantingsplan blijft de romantiek behouden door het hele jaar.

De Japanse groene en rode esdoorns zorgen voor een eigen accent, gecombineerd met diverse grote terracotta bloempotten her en der verspreid over de bestrating.

Tuinonderhoud voor optimaal tuinplezier

Het onderhoud is in deze tuin heel overzichtelijk, veel groei in voorjaar en zomer toelaten, een grote snoeibeurt in het najaar of winter volstaat voor veel tuinplezier een nieuw seizoen.

 

Hoveniersbedrijf Rosmalen? Vraag Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Rosmalen en de omliggende regio, wij werken samen met diverse lokale ondernemers op verschillende tuinonderdelen. Wilt u een tuinontwerp? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag