Meer gemak door automatisering in jouw tuin

Wanneer je de hele dag gewerkt hebt dan is tuinieren wel het laatst waar je zin in hebt als je thuiskomt. Maar dit betekent niet dat jouw tuin verwaarloosd hoeft te worden. Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om jouw tuin volledig automatisch te maken. Op deze manier hoef je amper om te kijken naar het onderhoud van jouw tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beregeningsysteem, tuinverlichting, een maairobot en misschien wel een weerstation. Lees hier meer informatie over automatiseringsoplossingen waarmee je het leven voor jezelf gemakkelijker maakt.

Nooit meer een tuinslang in de tuin

Gedurende de zomer kan het veel tijd kosten om de gehele tuin handmatig van water te voorzien. Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om het sproeien te automatiseren. De beregeningsystemen die Bersselaar aanbiedt kunnen in iedere tuin worden ingezet; zowel nieuwe als bestaande tuinen. Met deze beregening systemen hoef je nooit meer een tuinslang, gieter of losse sproeiers in jouw tuin te hebben. De systemen beregenen jouuw tuin waar en wanneer je dat zelf wilt, en zorgen er voor dat je tuin er altijd groen en fris blij ligt. Zelf wanneer je afwezig of op vakantie bent. Ook zorgen slimme beregeningsystemen ervoor dat jouw tuin niet te veel water krijgt. Planten kunnen per slot van rekening net zo goed dood gaan door te veel water als door te weinig.

Automatische tuinverlichting

Als je graag laat in de avond nog in jouw tuin wilt zitten dan is tuinverlichting wel een must. De sfeerverlichting is niet alleen een essentieel deel van het tuinontwerp, het zorgt ook voor veiligheid. Als jouw tuinpad goed verlicht is wordt de kans kleiner dat je ergens tegenaan loopt of struikelt. Ook maakt slimme buitenverlichting met beweging sensoren jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.

In de zomer zorgt de verlichting ervoor dat je lang buiten kan zitten en in de winter kijk je vanuit het huis uit op een gezellige tuin. Tuinverlichting kan de pronkstukken van jouw tuin extra uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan een mooi belichte boom of automatische verlichting in jouw waterfontein.

Tuinverlichting

Bersselaar Groen heeft veel ervaring in het aanleggen van tuinverlichting en tuinelektra. Hierbij helpen we je graag met het kiezen van de best passende oplossing voor jouw tuin. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden om uit te kiezen!

Het automatisch maaien van jouw gazon

Naast het sproeien is het maaien van het gazon vaak een flinke taak. Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om dit onderhoud te automatiseren. Een van deze opties is de robotmaaier. Deze maairobot maait jouw gazon wanneer je dat wilt en is op ieder gazon te installeren. Vanuit een laadstation worden er grenskabels onder het gazon verwerkt zodat de maairobot weet waar wel en waar niet te maaien. De maairobot rijdt op een accu. Wanneer deze leeg dreigt te raken zal de maairobot vanzelf naar het laadstation rijden. De maaihoogte en maaifrequentie zijn naar wens in te stellen. Daarna hoef je nooit meer omkijken naar jouw gazon en is handmatig grasmaaien verleden tijd.

Slimme weerstations

Tegenwoordig kunnen bijna alle taken voor jouw tuin ook ‘slim’ uitgevoerd worden. Met ‘slim’ bedoelen we intelligente systemen die via een app of zelfstandig hun functies uitvoeren. Het beregening systeem en de tuinverlichting kunnen bijvoorbeeld ook slim uitgevoerd worden. Een slim weerstation is nog zo’n voorbeeld waarmee je jezelf van meer gemak kan voorzien. Een dergelijk weerstation zorgt ervoor dat je altijd de juiste gegevens hebt over het weer, temperatuur, luchtdruk en vochtigheid. Met het weerstation kan je actuele weersvoorspellingen inzien en hier jouw sproeiers op instellen.

Automatisch zwembad onderhoud

Een zwembad moet goed schoongemaakt worden. Dit kost een hoop tijd. De oplossing is een zwembadrobot die zelfstandig het zwembad schoon houdt. Er zijn zwembadrobots die zowel de wanden als de vloer schoonmaken. Met een slimme zwembadsensor wordt vervolgens de waterkwaliteit regelmatig getest en kan zelfs het chloorgehalte geregeld worden. Op deze manier is jouw zwemwater altijd in de juiste conditie zonder dat je er omkijken naar hebt.

Tuinaanleg zomer Rosmalen

Wil je ook meer gemak in jouw tuin?

Wi je graag hulp bij het aanleggen van slimme oplossingen? De specialisten van Bersselaar Groen helpen je graag. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!