Voorkom schade bij winterstorm

De winter is begonnen. De dagen worden korter, de temperatuur wordt lager en de winterjassen kunnen we al bijna niet meer wegdenken. De kou én de kans op winterstorm die het najaar met zich meebrengt, kunnen schade aanrichten in jouw tuin. Om deze reden is het verstandig om jouw tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter, zodat een eventuele winterstorm geen schade kan aanrichten. Lees snel verder om te weten wat je zelf kunt doen om winterschade in jouw tuin te beperken!

Geen stormschade

Schadepreventie zijn alle preventieve handelingen die ervoor zorgen dat de kans op winterschade beperkt blijft. Denk bijvoorbeeld aan het verstevigen van jouw schutting, deze versteviging reduceert de kans op het kapot waaien van jouw schutting. Een bijkomend effect van een stevige schutting is het tegenhouden van windvlagen, op deze manier zorgt jouw schutting ervoor dat voorwerpen in jouw tuin geen harde windvlagen vangen en rechtop blijven staan. Het is daarom verstandig om jouw tuin altijd te voorzien van een schutting, zo is jouw tuin beschermd tegen harde windvlagen.

Voorkom winterschade tuin

Controleer altijd jouw dakpannen en dakbedekking, scheefliggende pannen kunnen tijdens een winterstorm gemakkelijk van het dak waaien. Een vallende dakpan kan door het gewicht en valsnelheid veel schade in jouw tuin veroorzaken. Daarnaast is het verstandig om jouw dakgoten en afvoerpijpen schoon te maken, een verzwaarde dakgoot waait makkelijker los dan een lichte dakgoot.

Een ander belangrijk preventiemiddel vergeten we vaak, namelijk: ruim jouw tuin op. Denk hierbij aan het opbergen van tuinmeubels en andere objecten uit jouw tuin. Hoe minder voorwerpen in jouw tuin, hoe kleiner de kans op schade. Zorg er daarom voor dat alles wat breekbaar is, en wat je gedurende de wintermaanden niet gebruikt, veilig opgeborgen staat.

Winterschade opgelopen?

Heb je schadepreventie ondernomen maar heeft de kou en winterstorm jouw tuin toch beschadigd? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze specialisten van Hoveniersbedrijf Bersselaar Groen, dan kijken we samen hoe we jouw tuin weer op kunnen knappen door tuinonderhoud!