Voorkom schade bij winterstorm

De winter is begonnen. De dagen worden korter, de temperatuur wordt lager en de winterjassen kunnen we al bijna niet meer wegdenken. De kou én de kans op winterstorm die het najaar met zich meebrengt, kunnen schade aanrichten in uw tuin. Om deze reden is het verstandig om uw tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter, zodat een eventuele winterstorm geen schade kan aanrichten. Lees snel verder om te weten wat u zelf kunt doen om winterschade in uw tuin te beperken!

Geen stormschade

Schadepreventie zijn alle preventieve handelingen die ervoor zorgen dat de kans op winterschade beperkt blijft. Denk bijvoorbeeld aan het verstevigen van uw schutting, deze versteviging reduceert de kans op het kapot waaien van uw schutting. Een bijkomend effect van een stevige schutting is het tegenhouden van windvlagen, op deze manier zorgt uw schutting ervoor dat voorwerpen in uw tuin geen harde windvlagen vangen en rechtop blijven staan. Het is daarom verstandig om uw tuin altijd te voorzien van een schutting, zo is uw tuin beschermd tegen harde windvlagen.

Voorkom winterschade tuin

Controleer altijd uw dakpannen en dakbedekking, scheefliggende pannen kunnen tijdens een winterstorm gemakkelijk van het dak waaien. Een vallende dakpan kan door het gewicht en valsnelheid veel schade in uw tuin veroorzaken. Daarnaast is het verstandig om uw dakgoten en afvoerpijpen schoon te maken, een verzwaarde dakgoot waait makkelijker los dan een lichte dakgoot.

Een ander belangrijk preventiemiddel vergeten we vaak, namelijk: ruim uw tuin op. Denk hierbij aan het opbergen van tuinmeubels en andere objecten uit uw tuin. Hoe minder voorwerpen in uw tuin, hoe kleiner de kans op schade. Zorg er daarom voor dat alles wat breekbaar is, en wat u gedurende de wintermaanden niet gebruikt, veilig opgeborgen staat.

Winterschade opgelopen?

Heeft u schadepreventie ondernomen maar heeft de kou en winterstorm uw tuin toch beschadigd? Dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten, dan kijken we samen hoe we uw tuin weer op kunnen knappen door tuinonderhoud!