Voorkom problemen bij het dempen van uw vijver

Heeft u een vijver maar bent u erop uitgekeken? Moet de vijver plaatsmaken voor andere plannen? Dan kunt u deze vrij gemakkelijk verwijderen. Echter zijn er verschillende problemen die mogelijk kunnen optreden tijdens deze verbouwing, daarom moet deze klus nauwkeurig uitgevoerd worden. Bersselaar helpt u, met dit rijtje voorkomt u problemen bij het dempen van uw vijver.

Vijverfolie

De folie op de bodem van uw vijver zorgt ervoor dat het vijverwater niet in de grond kan zakken zodat uw vijver altijd mooi gevuld blijft. Bij het dempen van uw vijver is het noodzakelijk dat deze folie meteen verwijderd wordt. Als de folie nog even blijft liggen kan regenwater niet afgevoerd worden en dat is slecht voor uw ondergrond, deze verandert dan al snel in een moeras. Een moerassige ondergrond is niet bevorderlijk voor de bouw van uw nieuwe tuinplannen.

Grondopvulling

Het lege gat in uw tuin moet in de meeste gevallen opnieuw gevuld worden. Het is belangrijk dat deze opvulling dezelfde ondergrond heeft als de grond onder uw vijver. Veel mensen vullen hun vijver met willekeurig zand en hebben niet in de gaten dat dit schadelijk kan zijn voor de tuin. Het is namelijk zo dat wanneer de ondergrond onder uw vijver en de opvulling van uw vijver van elkaar verschillen, dit ervoor kan zorgen dat het nieuwe gazon bij veelvoudige regenval verzakt. Dan krijgt u een ongelijke grond en dat is moeilijk te herstellen.

Voorkom problemen bij vijver dempen

Vulproces

Heeft u dezelfde opvulling gevonden als de grond onder uw vijver? Dan kan het vullen beginnen. Bij het vulproces is het noodzakelijk dat de nieuwe grond heel goed aangestampt wordt. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar het gebeurt vaak niet goed genoeg. Opvulling die niet goed aangestampt is zorgt voor inslinken en verzakken bij hevige regenval. Twijfelt u of de grond nauwkeurig genoeg is aangestampt? Dan is het verstandig om voor de zekerheid nog even te wachten met het aanleggen van gazon, zo kunt u eerst testen of de opvulling bij hevige regenval intact blijft. Geen verzakkingen te zien? Dan weet u dat het goed gelukt is en kan het gazon gelegd worden!

Advies nodig?

Kortom, er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten die u in gedachte moet houden tijdens het dempen van uw vijver. Zijn er tuinwerkzaamheden die u wilt uitbesteden? Hoveniersbedrijf Bersselaar Groen kan deze klus ook voor u klaren, ons ervaren personeel komt graag langs voor een afspraak! Neem vrijblijvend contact met ons op!