Voorkom problemen bij het dempen van jouw vijver

Heb je een vijver maar ben je erop uitgekeken? Moet de vijver plaatsmaken voor andere plannen? Dan kan je deze vrij gemakkelijk verwijderen. Echter zijn er verschillende problemen die mogelijk kunnen optreden tijdens deze verbouwing, daarom moet deze klus nauwkeurig uitgevoerd worden. Bersselaar helpt je, met dit rijtje voorkom je problemen bij het dempen van jouw vijver.

Vijverfolie

De folie op de bodem van jouw vijver zorgt ervoor dat het vijverwater niet in de grond kan zakken zodat jouw vijver altijd mooi gevuld blijft. Bij het dempen van jouw vijver is het noodzakelijk dat deze folie meteen verwijderd wordt. Als de folie nog even blijft liggen kan regenwater niet afgevoerd worden en dat is slecht voor jouw ondergrond, deze verandert dan al snel in een moeras. Een moerassige ondergrond is niet bevorderlijk voor de bouw van jouw nieuwe tuinplannen.

Grondopvulling

Het lege gat in jouw tuin moet in de meeste gevallen opnieuw gevuld worden. Het is belangrijk dat deze opvulling dezelfde ondergrond heeft als de grond onder jouw vijver. Veel mensen vullen hun vijver met willekeurig zand en hebben niet in de gaten dat dit schadelijk kan zijn voor de tuin. Het is namelijk zo dat wanneer de ondergrond onder jouw vijver en de opvulling van jouw vijver van elkaar verschillen, dit ervoor kan zorgen dat het nieuwe gazon bij veelvoudige regenval verzakt. Dan krijg je een ongelijke grond en dat is moeilijk te herstellen.

Voorkom problemen bij vijver dempen

Vulproces

Heb je dezelfde opvulling gevonden als de grond onder jouw vijver? Dan kan het vullen beginnen. Bij het vulproces is het noodzakelijk dat de nieuwe grond heel goed aangestampt wordt. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar het gebeurt vaak niet goed genoeg. Opvulling die niet goed aangestampt is zorgt voor inslinken en verzakken bij hevige regenval. Twijfel je of de grond nauwkeurig genoeg is aangestampt? Dan is het verstandig om voor de zekerheid nog even te wachten met het aanleggen van gazon, zo kan je eerst testen of de opvulling bij hevige regenval intact blijft. Geen verzakkingen te zien? Dan weet je dat het goed gelukt is en kan het gazon gelegd worden!

Advies nodig?

Kortom, er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten die je in gedachte moet houden tijdens het dempen van jouw vijver. Zijn er tuinwerkzaamheden die je wilt uitbesteden? Hoveniersbedrijf Bersselaar Groen kan deze klus ook voor jou klaren, ons ervaren personeel komt graag langs voor een afspraak! Neem vrijblijvend contact met ons op!