Bel: 06-51 24 38 46

Vijveraanleg en tuinaanleg Vught

Een 2D tuinontwerp met maatplan als basis

De basis voor deze tuinaanleg, in het bijzonder de vijveraanleg, werd gevormd door een 2D-tekening met bovenaanzicht van de vijver met bijbehorend maatplan. Hiermee kon de vlakverdeling in de tuin beter inzichtelijk gemaakt worden omdat de nieuwe delen ingepast moesten worden in de bestaande situatie. Het terras achter in de tuin bleef gehandhaafd, de trampoline kreeg een andere plaats in de tuin. Het terras dat grensde aan de woonkamer werd uitgebreid met dezelfde natuursteentegels die oorspronkelijk gelegd waren.

Het grondwerk

Het grondwerk van de trampoline betekende het nodige graafwerk, de meerdere m³ zwarte grond die overtollig waren zijn met behulp van een container afgevoerd.

Modern materiaal voor de vijver

Voor de vijver werd gebruik gemaakt van modern materiaal, de schellevisbeton stapelelementen werden gebruikt als opstaande randen voor de vijver. Deze werden afgedekt met een natuurstenen vijverrand, waardoor de hoogteverschillen in de vijveropbouw goed tot hun recht kwamen. Vanuit het hoogste gedeelte, waar ook het plantenfilter was ondergebracht, kwam het gefilterde water terug de vijver in door twee koperen handgesmede schenktuiten, een fraai gezicht, gepaard gaand met een mooi watergeluid. In de vijver zelf zijn goudvissen te vinden.

 

Een heldere vijver

Om te zorgen voor een heldere vijver is aan de achterzijde van de vijver een 55 W UV-lamp gemonteerd. Deze is uit het zicht gemonteerd tussen de pomp en het planterfilter in.

Wilt u een vijver aanleggen of uw complete tuin laten aanleggen in de regio Vught, vraag offerte aan

foto-5

Elke nieuwe opdracht of deelopdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een vijver aanleggen, een tuinontwerp ontvangen of uw complete tuin laten aanleggen in omgeving van Vught, vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag