header4

Bel: 06-51 24 38 46

Moderne tuinen

De stijl van het huis bepaalt niet altijd de tuinstijl. Uiteenlopende combinaties zijn prima mogelijk. Een herenhuis uit de jaren dertig combineren met een moderne tuin, waarom niet? Een nieuwbouwhuis in witte steen vormt een prima combinatie met een strak aangelegde tuin.

Kenmerken van moderne tuinen

In een moderne tuin valt de keuze op voor strakke lijnen, zowel in bestrating als beplanting. De beschikbare ruimte wordt op een open manier ingevuld, weinig bossages maar juist open velden, de plantvakken vaak volledig bedekt, opgaand of kruipend. Strak vorm gegeven paden door buxus, taxus of beuk. Die laatste is er in rode en groene varianten. Een designmeubel, een waterspiegel of een RVS-waterornament worden vaak toegepast in moderne tuinen, een goed doordacht verlichtingsplan vormt de finishing touch, bijvoorbeeld door het uitlichten van het waterornament.

Modern én onderhoudsvriendelijk

Een moderne tuin gaat vaak gepaard met de wens om deze onderhoudsvriendelijk in te richten. Dit wil zeggen dat een schoffel niet meer nodig is na verloop van tijd. De keuze voor een gazon en daarmee voor het wekelijks gras maaien is heel persoonlijk, een gazon kan wel of geen optie zijn, een heel persoonlijke keuze. Kunstgras wordt in moderne tuinen ook wel toegepast: mooi groen en toch geen gras meer maaien.

tuinontwerp moderne tuinen

Terras centraal

In een moderne tuin neemt het terras, vaak multifunctioneel voor ouders en kinderen, een belangrijke plaats in. Een terras in een moderne tuin moet ruim, gemakkelijk schoon te houden zijn, voor veel functies te gebruiken, van zonneterras tot barbequeplein. Een dakboom of pergola met schaduwdoek wordt vaak ingezet als zonnescherm.

Materiaal gebruik in moderne tuinen

Niet één enkel materiaal maakt een tuin al dan niet modern, het is de juiste combinatie van belijning, beplanting en bestrating die moderne tuinen de juiste uitstraling geeft. Siersplit, bijvoorbeeld uit natuursteen, is een veel gebruikt materiaal voor de tuinpaden in een moderne tuin, het vormt een soepele overgang tussen paden en beplanting. Goed aangelegd vraagt het siersplit ook niet om onderhoud. Naast natuurlijke materialen zoals hardhout en natuursteen worden er ook materialen als RVS en Cortenstaal toegepast, bijvoorbeeld als verhoogde plantenborder.