header4

Bel: 06-51 24 38 46

budgettuinen

Budget tuinen

Smaak en budget
Een nieuwe tuin vraagt om een forse investering. Net als bij de aankoop van een nieuwe keuken is het logisch om vooraf te bepalen welk budget beschikbaar is voor de aanleg van een nieuwe tuin.

Budget niet alleen leidend
De tuinen- en plantenbranche biedt een grote verscheidenheid aan materialen, maar ook aan prijzen. Natuursteen of gebakken tegels leggen is een persoonlijke keuze, maar ook een prijskeuze. Een keuze tussen volwassen of pas gekweekte planten, de tijd doet wonderen in een tuin. De eerste jaren meer zorg geven aan de beplanting en het onderhoud hieraan zelf uitvoeren kan kosten besparen.

Hergebruik materialen
In veel bestaande tuinen zijn materialen aanwezig die prima hergebruikt kunnen worden. Zo kan bestrating, na eventuele reiniging, vaak goed hergebruikt worden op een andere plaats in de tuin. Tuinen bevatten vaak volwassen struiken of vaste planten die prima een andere locatie toebedeeld kunnen krijgen in het nieuwe ontwerp. Behalve de kostenbesparing door het hergebruik van de beplanting geeft het de nieuwe tuin ook meteen een volwassen aanblik.

Samenwerking: zelf doen en laten doen
In een offerte die volgt op het tuinontwerp kan rekening gehouden worden met "doe het zelf-werkzaamheden", ook dat kan de kosten drukken, bijvoorbeeld het leeg opleveren van de tuin voor de aanleg ervan start.