Bel: 06-51 24 38 46

Projectaanpak moderne gezinstuin in Den Bosch

Het tuinontwerp

In het tuinontwerp is gewerkt met duidelijk herkenbare vlakken, bestraat, beplant of aangelegd als grasveld. De belijning in de tuin is in het tuinontwerp extra onderstreept door het intekenen van een pergola, slank van vormgeving, maar wel duidelijk herkenbaar door zijn dieptewerking in het uiteindelijk gerealiseerde tuinbeeld. Bovendien beperken deze pergola’s de inkijk vanuit de aangrenzende achtertuinen door ze aan te planten met uitbundig bloeiende Clematis ‘Montana’. In de avonduren worden deze pergola’s uitgelicht door grondspots zodat er ’s avonds een heel sfeervol verlichte tuin ontstaat. Door de keuze voor conifeerhagen langs de houten schuttingen krijgt de tuin een heel groene aanblik aan de achterzijde. In het tuinontwerp is rekening gehouden met het gegeven dat een van de terrassen in de zomerperiode gebruikt kan worden om hier het zwembad te monteren, inclusief pomp-en filterinstallatie.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

De gebruikte materialen

Omdat de tuin aangelegd is met een beperkt aantal verschillende materialen wordt deze tuin als het ware gesierd door eenvoud: grote MBI-betontegels in het formaat 60x60 cm, gecombineerd met Wienberger gebakken waalformaat straatstenen, een smalle steen en gelegd in halfsteens verband. De combinatie van deze twee stenen en tegels geeft een mooi contrast tussen beide en biedt daarmee een goede afwisseling in het tuinbeeld. Voor de hemelwaterafvoer is gebruik gemaakt van een zgn. verholen goot, van roestvrij staal en aangesloten op de riolering van de woning.

 

De tuinaanleg in Den Bosch

Alle genoemde materialen zijn met veel zorg en zo efficiënt mogelijk verwerkt bij de aanleg van de tuin. Om het wegspoelen van grond te voorkomen is de trampoline ingegraven in een bekisting van hardhout. Om het gazon snel te kunnen gebruiken is er voor gekozen om het aan te leggen met speelgazon grasmattten, deze kunnen tegen een stootje en intensief gebruik. Doordat voor de beplanting veelal gebruik is gemaakt van groenblijvende bodembedekkers, coniferen en rhododendrons, is de tuin het hele jaar door de moeite waard om naar te kijken. In lente, zomer en herfst zijn er de bloeiende siergrassen, vaste planten en heesters die de tuin van kleur voorzien met hun uitbundige bloemen. Een gedeelte van de planten is groenblijvend waardoor de tuin er ook in de winter netjes uitziet. Het hele jaar door is er een directe verbinding tussen tuin en woonkamer, de openslaande tuindeuren komen uit op het grote terras en van daaruit loop je zo de tuin in.

Moderne tuinaanleg Den Bosch

 

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen in de omgeving van Den Bosch vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag