Bel: 06-51 24 38 46

Tuinontwerp en aanleg in Breda 

Projectaanpak tuinaanleg bij vrijstaand huis in Breda

De opdrachtgever

De opdrachtgevers in Breda hadden een duidelijk doel voor ogen met het tuinontwerp en de aanleg van hun nieuwe tuin. Het perceel was, buiten het oppervlak dat bebouwd was, geheel vrij in te vullen. Twee kernpunten stonden centraal: een aanzienlijk deel van het terrein bestraten voor de twee opritten en een groot terras in de zon, een speelgazon met plantenborders in de achtertuin.

Het programma van eisen

De tuin maakt onderdeel uit van een landelijk gebied. Bij de aanleg moest hiermee rekening gehouden worden door te kiezen voor inheemse plantensoorten, een groenblijvende beplanting in de winter en natuurlijk ingerichte plantenborders. Bij het tuinontwerp is rekening gehouden met het landschap door open plekken over te laten in de plantenborders. Aan de buitenkant van de tuin is een lage beplanting toegepast waardoor een blijvend uitzicht op het landschap gegarandeerd is.

 

Tuinontwerp Breda

Omdat op het perceel twee opritten gelegen zijn neemt de bestrating een aanzienlijk deel van het tuinontwerp in. Juist daarom was het van belang om te kiezen voor een bestrating met strakke lijnen die goed bij het huis zelf aansluiten en bij de indeling van de tuin. Een van de wensen was een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen. In het tuinontwerp werd dit vertaald in een goed doordacht beplantingsplan. Ondanks de groene en natuurlijke uitstraling zijn de plantenborders relatief gemakkelijk te onderhouden met een snoeibeurt in mei en oktober. 

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

De tuinaanleg

Voor de tuinbestrating is gekozen voor een antracietkleurige betonsteen van 20x30 cm omdat deze kleur ook in het huis terug komt. De gehele verharding is voorzien van een gefundeerde onderlaag van gebroken puin en een waterafvoer in de vorm van zogenaamde lijngoten. Buiten de terreinverharding vormden het gazon en de borders de andere twee hoofdbestanddelen in het tuinontwerp. Graszoden werden gebruikt voor de aanleg van een groot speelgazon, de borders werden aangeplant met veelal uitbundig bloeiende vaste planten, bomen en rododendrons. Het hoveniersteam van Bersselaar Groen heeft de uitvoering van deze tuin in twee weken tijd gerealiseerd. Voor het grondwerk is gebruik gemaakt van een erkend aannemersbedrijf dat onder leiding van de hoveniers van Bersselaar Groen het grondwerk heeft uitgevoerd met behulp van graafmachines en vrachtwagens. Omdat alle details vooraf goed waren doorgenomen hoefden er tijdens de werkzaamheden nauwelijks wijzigingen doorgevoerd te worden.

Nazorg en onderhoud

De eerste maanden is de groei van het nieuwe gazon op de voet gevolgd. Door enkele keren het gazon te bemesten met kunstmest is de gewenste groene uitstraling gerealiseerd en ligt er rondom het huis een mooi en strak gazon. De twee noodzakelijke snoeibeurten per jaar, waarin rekening is gehouden bij het maken van het tuinontwerp, worden door Bersselaar Groen uitgevoerd.  

tuinontwerp-breda1a

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen, stel uw vraag.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag