Bel: 06-51 24 38 46

Tuinontwerp en aanleg villatuin Berkel Enschot

vraag om inventiviteit van tuinontwerper

De opdrachtgever

De bewoners van deze villa in Berkel Enschot gaven opdracht voor een tuinontwerp voor hun uitgestrekte voortuin, als entree van hun grote villatuin met bijzondere solitaire bomen en een grote bomengroep, een klassieke fontein en symmetrisch aangelegde borders over een lengte van 75 m.

Voor dit project werd een groot beroep gedaan op de inventiviteit van de tuinontwerper om bij het uitwerken van het tuinontwerp voor een deel aan te sluiten bij de structuur van de bestaande voortuin. De structuur blijft in het tuinontwerp deels gehandhaafd maar krijgt ook nadrukkelijk een geheel nieuwe uitstraling, met name door de keuze van de zichtlijnen en de beplanting, die fijner is dan de grote rododenrons voorheen. De opdrachtgever had bovendien de wens om de beplanting onderhoudsvriendelijk aan te leggen, op den duur dus geen verplicht wekelijks schoffelen van het onkruid meer.

De kennismaking

In de eerste kennismaking werd veel aandacht geschonken aan de gewenste uitstraling, een groot gazon, duidelijke zichtlijnen naar de beplanting, enkele kenmerkende nieuwe bomen, maar bovenal: honderd procent privacy vanaf de straatkant. Op basis van de persoonlijke voorkeuren werd naast een tuinontwerp ook een beplantingslijst aangeleverd waarin meerdere varianten voor de beplanting werden opgenomen. Met behulp van de inventarisatie uit het kennismakingsgesprek kon een eerste ontwerp uitgewerkt worden.

Het programma van eisen

Een belangrijke eis voor de projectaanpak was geen schade te veroorzaken aan de oprit en de direct aansluitende borders. Bij de keuze van het materieel is hiermee rekening gehouden en zijn de kleinere tuinmachines gebruikt, in combinatie met een mobiele versnipperaar, mobiele kraan en minigraver. Extra aandacht is uitgegaan naar het leidingenstelsel op het perceel, in bijzonder ook de bestaande beregeningsinstallatie.

 

Het budget

Alhoewel de kosten voor elke tuineigenaar van belang zijn werd de kwaliteit van de nieuwe beplanting voorop gesteld. De photonia`s die geplant werden waren volwassen exemplaren, de winterharde magnolia werd aangekocht bij een speciaalzaak voor exotische bomen. Een open begroting met de nodige specificaties gaf de opdrachtgever het vertrouwen dat prijs én kwaliteit voor dit tuinontwerp in een goede verhouding met elkaar stonden.

Tuinontwerp Berkel Enschot

In het tuinontwerp werd veel aandacht besteed aan de variatie in kleuren en bloeitijden. Daarnaast werd aangesloten bij de ontwerplijn van de achtertuin, deels strakke lijnen en deels vloeiend, dit laatste met name voor de plantenborders. Twee bestrate vierkanten, aansluitend op het grote gazon, bieden alle ruimte voor een kunstwerk of een terras, afhankelijk van de concrete invulling die de bewoners van deze villa hieraan willen gaan geven.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

De tuinaanleg

Het hoveniersteam van Bersselaar Groen heeft de uitvoering in een week tijd gerealiseerd, een belangrijke hulpkracht bij het verwijderen van diverse hoge struiken en het weghalen van de oude bestrating was de minigraver. In de uitvoeringsfase hebben we ook veel aandacht besteed aan belangrijke details en vroegen we de opdrachtgever regelmatig naar diens gevoel bij de nieuwe tuin in ontwikkeling. Veranderingen zijn per slot van rekening in deze fase nog het makkelijkst door te voeren.

Nazorg en onderhoud

De eerste maanden is de groei gevolgd, een kleine border waarin de groei belemmerd werd door de bodemstructuur is in overleg met de opdrachtgever korte tijd later verder verbeterd en daarmee de groei van de vervangen beplanting gegarandeerd. Dit is nadien ook duidelijk gebleken, de bodem is niet altijd volledig te doorgronden blijkt maar weer. Bersselaar Groen voert nu ook het periodieke onderhoud uit.

tuinontwerp-BerkelEnschot3

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen in de omgeving van Berkel Enschot, vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag