Bel: 06-51 24 38 46

Tuinaanleg in Hintham

Bijzondere achtertuin voor Herenhuis

Verscholen achter een karakteristiek herenhuis in de Hintham lag een oude, een beetje verwilderde grote achtertuin. Deze is helemaal omsloten door een bedrijfspand, schuttingen en een hoge ligusterhaag, maar ook een oude gemetselde keermuur met forse steunberen.

Vraag offerte aan!

Tuinontwerp afgestemd op karakteristieke bomen

Een deel van de vele oude bomen werden gekapt, de drie meest karakteristieke bomen hebben we behouden voor de nieuwe tuin. Besloten werd de oude keermuur in het ontwerp voor de nieuwe tuin een prominente plaats te geven door deze te gaan gebruiken als achterwand voor een grote robuuste overkapping.

Robuuste overkapping

Deze overkapping kreeg een multifunctionele bestemming, een jacuzzi met buitendouche, een buitenkeuken en een loungehoek. Voor de afwerking van de overkapping werd een rustieke balklaag van douglas gebruikt, de zware houten staanders, eveneens van douglas, werden op betonnen grondpalen geplaatst zodat een heel lange levensduur gegarandeerd wordt.

Verschillende terrassen

Er werden in de nieuwe tuin verschillende keramische terrassen aangelegd, rekening houdend met de zonnestand overdag en de gewenste beschutting.

Een centraal gelegen gazon

Centraal achter in de tuin is een groot gazon aangelegd, verbonden met de borders en taxushagen door diverse tuinpaden, waarvoor nieuwgebakken klinkers zijn gebruikt.

Diversiteit aan beplanting

De beplanting geeft een grote diversiteit aan kleuren en groeihoogten te zien, de paarse lavendel in de bloembakken scheidt de verhoogde terrassen van de ‘echte’ achtertuin. De twee bestaande trappen in de tuin om de niveauverschillen te overbruggen werden gehandhaafd. Om voor de toekomst het onderhoud te beperken is bij de aanplant onder meer gebruik gemaakt van grote groepen carex , rhododendrons en hortensia’s.

Privacy in tuinontwerp

Voor de privacy is gezorgd door een nieuwe houten afscheiding te plaatsen als vervanging van de gedateerde betonplaten schutting, inclusief een nieuwe toegangspoort aan de voorzijde.

Tuinverlichting en beregening

Vanzelfsprekend is er zorg gedragen voor een bijpassende tuinverlichting en vanzelfsprekend een automatische beregening. De grote magnolia zal in het voorjaar bloeiend een nieuw tuinseizoen inluiden.

tuinaanleg hintham herenhuis

Hoveniersbedrijf Hintham? Vraag Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Hintham, wij doen alles in eigen beheer. U bent met de keuze voor Bersselaar Groen volledig ontzorgd. Is het tijd voor een tuinrenovatie? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag