Bel: 06-51 24 38 46

Tuinaanleg eensgezinswoning in Cuijk

De opdracht

De eigenaren van deze eengezinswoning in Cuijk hebben een voortuin die in de dagelijkse praktijk niet als zodanig wordt gebruikt. Dit betekende dat de invulling ervan anders is dan gebruikelijk. In plaats van een inrit en een breed pad naar de voortuin kon volstaan worden met een pad van staptegels over het gazon. Vanuit het huis moest de voortuin vooral een ‘kijktuin’ worden en geen gebruikstuin.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

De tuinaanleg

De oude tuin is met behulp van een minigraver helemaal leeg gehaald en nagenoeg alle bestaande beplanting is afgevoerd. Een centraal element in de nieuwe voortuin is de strakke natuurstenen vijver geworden, antracietkleurige muurelementen en een natuurstenen vijverrand. Voor de nodige schaduw van de vijver is een pergola gebouwd, die begroeid gaat worden door blauwe regen (Wisteria chinensis). Om de levensduur van de pergola maximaal te houden is hiervoor bankirai hout gebruikt en zijn de bovenliggers van geïmpregneerd vurenhout.

Het tuinplan heeft geresulteerd in een onderhoudsvriendelijke tuin, met een veelal groenblijvende beplanting die eenmaal per jaar fors gesnoeid moet worden om de tuin ook in de toekomst goed beheersbaar te houden. Door de bodem buiten het grasveld te beplanten met snelgroeiende bodembedekkers is deze binnen een korte tijd volledig begroeid. Het onkruid krijgt daardoor geen kans meer er doorheen te schieten. Ook dit deel wordt hierdoor onderhoudsvrij door het jaar heen.

 

 

1 foto

 

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen in de omgeving van Cuijk, vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag