Bel: 06-51 24 38 46

Tuinaanleg Ammerzoden

Het tuinontwerp

De eigenaren van deze eengezinswoning in Ammerzoden wilden een compleet nieuwe achtertuin waarin al hun wensen zouden worden gerealiseerd. Met onderhoudsvriendelijke materialen en een robuuste uitstraling van de spelmaterialen zou deze tuin een geheel eigen uitstraling krijgen. Dit is zo verwerkt in het tuinontwerp en de realisatie ervan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

De gebruikte materialen

Voor de bestrating van de achtertuin, de tuinpaden en de terrassen is een combinatie van grote betontegels, 60x60, gebruikt in combinatie met een getrommelde betonsteen in een afwijkende kleur. Ondanks de strakke vormgeving van de tuin in rechte paden en plantvakken is door het gebruik van deze combinatie een te strakke sfeer voorkomen en juist een ietwat rustiek beeld ontstaan.

 

Het middelpunt van deze achtertuin vormt de robuust uitgevoerde schommel, met zware eikenhouten palen en een zware dwarsligger waaraan de schommel is bevestigd. Onder de schommel is een grasveldje aangelegd van verse graszoden. De ondergrond is goed bemest met compost, dit is dé garantie voor een gezond gazon in de eerste jaren.

Voor de beplanting zijn diverse plantensoorten gebruikt met een min of meer mediterrane kweekachtergrond, waaronder de kurkeik die duidelijk afwijkt van de reguliere beplanting in Nederlandse tuinen.

Voor de tuinafscheiding is een eigen oplossing uitgewerkt. Er is een eikenhouten frame getimmerd in combinatie met Douglas schaaldelen. Daardoor werd het geen strak geheel maar een afwisseling van brede en smallere planken.

Om de strakke inrichting van de tuin te onderstrepen werd er voor de containers een afgeschermde opstelplaats gemaakt in een verscholen gelegen hoek van de achtertuin. Door een hekwerk van gaas aan te planten met Hedera zal er spoedig een mooie groene wand opgetrokken zijn rondom de containers, nauwelijks nog zichtbaar vanuit de tuin of het trottoir.

tuinontwerp Ammerzoden

 

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen in de omgeving van Ammerzoden vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag