Tuinontwerp romantische tuin

Tuinaanleg romantische tuin

Het ontwerp en tuinaanleg van een romantische tuin aan het water in Rosmalen, De Groote Wielen

Grenzend aan deze tuin ligt het water dat door deze nieuwe wijk meandert (een meander is een lus in de loop van een natuurlijke waterloop, bron wikipedia), het regenwater opnemend en plezier gevend om te kijken naar de watervogels die volop aanwezig zijn.

Kernelementen in deze romantische tuin zijn enkele ruime terrassen, gelegd met slijt- en kleurvaste keramische buitentegels, afgewisseld met nieuw gebakken waalformaat klinkertjes. Als derde verharding is gekozen voor een grove grindsoort hetgeen de tuin een minder strakke aanblik geeft. Hierdoor ontstaat een klassieke en tegelijkertijd romantische sfeertuin.

Romantisch eiken

Om het beschikbare oppervlak optimaal te kunnen gebruiken is in de hoek van de tuin een op maat gemaakte eikenhouten overkapping geplaatst, inclusief een heater voor de koudere avonden. De overkapping, met robuuste staanders, beschermt het intieme zitje tegen regen en zon.

Door deze zithoek te combineren met een eveneens hardhouten schutting, letterlijk ook bedoeld als beschutting, is er veel privacy in dit deel van de tuin! Elders in de tuin zijn nog meer zitjes gerealiseerd, deels aan de waterkant, deels midden in de tuin met een grote parasol als karakteristiek extra element.