Projectaanpak

Onze aanpak van een nieuwe opdracht

De opdrachtgever

Voor dit tuinproject werd een bijzonder beroep gedaan op creativiteit en inventiviteit bij het uitwerken van het tuinontwerp: Een volgroeide tuin met een klassieke natuurvijver transformeren naar een moderne, onderhoudsvriendelijke tuin. Op aangeven van de opdrachtgever werden als belangrijke nieuwe elementen Corten-staal en bankirai hardhout toegepast.

De kennismaking

Tussen de eerste kennismaking en de finishing touch van deze tuin verstreken zes weken. Het contact kwam tot stand door een aanbeveling van eerdere opdrachtgevers. In de eerste kennismaking kwamen we direct ook al toe aan het inventariseren van de belangrijkste wensen, Ook werden er enkele duidelijke gebruikseisen voor de nieuwe tuin ingebracht. Met alle informatie uit het kennismakingsgesprek konden wij aan de slag om een eerste ontwerp uit te werken, op onderdelen zijn ook alternatieven uitgewerkt.

Programma van eisen

Uitgaande van de kenbaar gemaakte persoonlijke wensen zijn, als ondersteuning van het ontwerp, een reeks referentiebeelden samengesteld. Daardoor konden de opdrachtgevers zich heel gemakkelijk inleven in het idee voor hun nieuwe tuin. Het op schaal aangeleverde kleurrijke 3D-ontwerp ondersteunde dit alles. Persoonlijke aandacht voor de eigen wensen en ideeën staat in de contacten centraal.

Het budget

Over de kosten voor de uitvoering van het ontwerp bereikten we met enkele wijzigingen snel overeenstemming, een open begroting met de nodige specificaties gaf het vertrouwen dat prijs én kwaliteit in een goede verhouding met elkaar stonden.

Het tuinontwerp

Op hoofdlijnen werd in het ontwerpgesprek ingestemd met de gepresenteerde voorstellen, met name in het beplantingsplan werden enkele andere accenten gelegd. Dit gold in het bijzonder voor de kleuren in de borders die gaan grenzen aan de nieuwe vijver. De kleuren van de waterplanten werden nog beter afgestemd op de gebruikte kleuren in de borders. De vlonders en het terras, dat deels over het water heen reikt, zijn van bankirai hardhout en de vijverranden van vastroestend Corten-staal. Beide materialen zijn toegepast in hun oorspronkelijke bruine tinten, natuurlijke kleuren en onderhoudsvrij.

Gespecificeerde offerte

Het tuinontwerp werd voorzien van een gespecificeerde offerte waarin alle werkzaamheden, de beplanting en de te gebruiken materialen zijn omschreven. In een aparte beplantingslijst werden de te leveren aantallen, afmetingen, bloemkleuren en prijzen van de beplanting opgenomen.

De tuinaanleg

Het hoveniersteam van Bersselaar Groen heeft de uitvoering in een week tijd gerealiseerd, een belangrijke hulpkracht was de minigraver die de oude vijver heeft uitgegraven tot de nieuwe omvang, naast het verwijderen van diverse hoge struiken en het weghalen van de oude bestrating. In de uitvoeringsfase hebben we ook veel aandacht voor belangrijke details en vragen we de opdrachtgever naar diens gevoel bij de nieuwe tuin in ontwikkeling. Veranderingen zijn per slot van rekening in deze fase nog het makkelijkst door te voeren.

Service en garantie

De eerste maanden volgen we de groei, waar nodig wordt zwakke of afgestorven beplanting alsnog vervangen en wordt advies gegeven over het zelf uit te voeren onderhoud. Binnen een jaar zal de eerste ’temmende’ snoeibeurt nodig zijn. Desgewenst voert Bersselaar Groen dit periodieke onderhoud uit.

Hoveniersbedrijf in regio Den Bosch, Rosmalen

Met een enthousiast en vakbekwaam team van hoveniers verrichten wij veel opdrachten tot grote tevredenheid van onze klanten. Als u ons inschakelt als hoveniersbedrijf bent u verzekerd van een aantal aspecten:

  • Scherpe prijs voor kwaliteitswerk
  • Enthousiaste hoveniers aan het werk
  • Heldere communicatie en het nakomen van afspraken
  • Kennis en creativiteit verwerkt in uw tuinontwerp
  • Wij geven garantie op de uitgevoerde werkzaamheden

Zoekt u een hovenier in Den Bosch, Rosmalen? Wilt u een afspraak maken, een offerte aanvragen of heeft u een vraag?
Bel 06 – 51 24 38 46 of mail naar: info@bersselaargroen.nl.