Moderne tuin in Berlicum

Deze gezinstuin in Berlicum was toe aan een grondige tuinrenovatie naar een moderne tuin. Door middel van robuuste Douglas houten planken, stevige staanders en gebruikte, authentieke dakpannen werd een mooie nieuwe terrasoverkapping achterin de tuin gerealiseerd. De overkapping is deels aan de zijkant open gelaten, waardoor u onderuitgezakt nog een mooi uitzicht hebt op het huis en de tuin.

Moderne tuinaanleg

De tuin hebben we ook grondig aangepakt en opnieuw aangelegd. Enkele karakteristieke onderdelen, zoals de grote boom in de vierkant gemetselde border, die deels is overgroeid met klimop, zijn behouden. In de zomer en winter is de boom een groen zichtpunt van de tuin en dat wilden we niet verloren laten gaan.

Voor de paden en terrassen is gewerkt met een combinatie van klein formaat gebakken straatstenen afgewisseld met grotere keramische tegels. Het ‘echte’ grote gazon biedt alle mogelijkheden voor spel én ontspanning. De borders zijn beplant met vaste planten voor een kleurrijk beeld in de zomer en voor volop groen uitzicht in de winter.