Bel: 06-51 24 38 46

Moderne stadstuin in Engelen

Een tuinontwerp voor een stadstuin binnen een kasteelpark in Engelen. In kasteelpark Haverley in ’s-Hertogenbosch-Engelen werden in de laatste twee decennia acht moderne kasteelgebouwen gerealiseerd. In elk ervan is een diversiteit aan appartementen terug te vinden.

Vraag offerte aan!

Tuinaanleg stadstuin in kasteelcomplex

Bij een van de appartementen in het kasteelcomplex Leliënhuyze” werd de tuin nieuw aangelegd. Deze tuin is qua afmetingen het best te typeren als een stadstuin, compact, modern qua vormgeving, met Japanse en Zuid-europese sfeerelementen, zoals leiphotinia’s, een fagus sylvatica in blokvorm en als basiskleuren paars en wit, onder meer terug te vinden in een border met herfstanamonen.

Ontspannen en relaxen met privacy

Centraal in deze tuin staan ontspannen en relaxen met veel privacy voor de bewoners. Voor dat laatste zorgen de leibomen aan de zijkant van de tuin. Annex aan de vlonder voor de zithoek is een op maat gemaakte pergola geplaatst. Het schaduwdoek boven de zithoek verhoogt het comfort op zonnige dagen, maar het geeft ook beschutting in de avonduren.

tuinontwerp stadstuin Engelen

Op die momenten zorgt overigens de LED-verlichting voor een sfeervolle avond. In vergelijking met veel andere tuinen is gekozen voor een afwijkend formaat terrastegel, 30 bij 120. Deze maatvoering geeft een heel mooi effect, brengt rust in het bestratingspatroon, zeker ook door het te combineren met een bijkleurende grove split in de naastgelegen borders.
Deze split komt als het ware ook terug in de tuinbanken die opgebouwd zijn uit splitblokken, in combinatie met een verhoogde bloemborder.

Onderhoudsvrij

Om het onderhoud tot een minimum te beperken is gekozen voor enkele stroken kunstgras welke het groene accent versterken en blijvend onderhoudsvrij zijn.

Hoveniersbedrijf Engelen? Vraag Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Engelen en de omliggende regio, wij werken samen met diverse lokale ondernemers op verschillende tuinonderdelen. Wilt u een tuinontwerp? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag