Moderne leeftuin in Rosmalen

Onze opdrachtgever had voor de achtertuin een duidelijk wensenpakket in gedachte. Elke beschikbare vierkante meter kreeg een optimale invulling. Er werd zowel een zonneterras als een overdekt terras ingetekend, beide met hun specifieke gebruiksgemakken.

Tuinaanleg in Rosmalen

Grenzend aan de woon-tuinkamer werd een ruim zonneterras aangelegd met lichtgrijze natuursteentegels. Deze werden ook elders in de tuin gebruikt, onder meer als staptegels, verzonken gelegd in een grof grindbed. De verschillende onderdelen in de tuin werden met elkaar verbonden door een pergola van robuuste palen en lichtere leggers. Door de palen op paalhouders te monteren wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Een douglastuinoverkapping

Achter in de tuin werd een mooi afgewerkte douglasoverkapping van 4m*3m gerealiseerd met aangrenzend een tuinhuis van 2m*2.5m. De wanden ervan zijn opgetrokken met Zweedse rabatdelen, vooraf geïmpregneerd, om de levensduur zo lang mogelijk te maken. De overkapping van het tweede terras is voorzien van sfeerverlichting en een warmtestraler aan het plafond. Dit terras is daardoor van het vroege voorjaar tot in de late herfst heel goed te gebruiken als een intieme relaxplaats.