Bel: 06-51 24 38 46

Moderne leeftuin met twee terrassen in Rosmalen

Onze opdrachtgever had voor de achtertuin een duidelijk wensenpakket in gedachte. Elke beschikbare vierkante meter kreeg een optimale invulling. Er werd zowel een zonneterras als een overdekt terras ingetekend, beide met hun specifieke gebruiksgemakken.

Tuinaanleg in Rosmalen

Vraag offerte aan!

Grenzend aan de woon-tuinkamer werd een ruim zonneterras aangelegd met lichtgrijze natuursteentegels. Deze werden ook elders in de tuin gebruikt, onder meer als staptegels, verzonken gelegd in een grof grindbed. De verschillende onderdelen in de tuin werden met elkaar verbonden door een pergola van robuuste palen en lichtere leggers. Door de palen op paalhouders te monteren wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Een douglastuinoverkapping

Achter in de tuin werd een mooi afgewerkte douglasoverkapping van 4m*3m gerealiseerd met aangrenzend een tuinhuis van 2m*2.5m. De wanden ervan zijn opgetrokken met Zweedse rabatdelen, vooraf geïmpregneerd, om de levensduur zo lang mogelijk te maken. De overkapping van het tweede terras is voorzien van sfeerverlichting en een warmtestraler aan het plafond. Dit terras is daardoor van het vroege voorjaar tot in de late herfst heel goed te gebruiken als een intieme relaxplaats.

pergola rosmalen leeftuin

Een verlichtingsplan passend bij de tuin

De achtertuin is rondom voorzien van verlichting, zowel op RVS-sokkels als door RVS-grondspots. De containerafscheiding is eveneens op maat gemaakt van douglashout, direct gelegen naast de toegangspoort van de tuin, grotendeels uit het zicht van de keuken en woonkamer.

Natuursteen bestrating

De bestrating is aangelegd met een combinatie van lichtgrijze natuursteentegels en gebakken dikformaten straatstenen, beide van goede kwaliteit en met een lange levensduur. Het centrale element in de tuin is de strakke, moderne vijver met een natuurstenen rand en een borrelsteen in het midden. De vijver is voorzien van een filtersysteem dat zorgt voor kraakhelder water.

Beplanting

Voor de beplanting is gekozen voor een combinatie van lavendel en pluimhortensia`s in de bloemkleuren wit en paars. In de lage, struikvormige liriopes komt later in het jaar een fijne paarse bloemstaart, deze worden elk jaar weer wat groter en zichtbaarder. Groenblijvende photinia’s (met in het voorjaar nieuwe purperrode bladeren) en enkele hoge steeneiken beperken de inkijk in de tuin. Deze wordt zelfs steeds minder in de toekomst.

Hoveniersbedrijf Rosmalen? Vraag Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Rosmalen en de omliggende regio, wij werken samen met diverse lokale ondernemers op verschillende tuinonderdelen. Wilt u een tuinontwerp? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag