Bel: 06-51 24 38 46

Renovatie grote villatuin in Rosmalen

De opdrachtgever vroeg in het tuinontwerp rekening te houden met een diversiteit aan functies, met een maximum aan privacy op de vier terrassen die de tuin nu rijk is.

Vraag offerte aan!

De verschillende terassen

Een terras met een lounge-functie, een kleiner terras met eet- of leestafel en nog een kleine zithoek elders in de tuin. In het ontwerp is uitgegaan van een strakke groenblijvende structuur met taxushagen, afgewisseld met borders vol weelderig bloeiende heesters en vaste planten. Het in een vierkant aangelegde gazon werd opgesloten met banden van cortenstaal, subtiel enkele centimeters boven de aarde en het grasveld uitstekend.

De bestrating

Voor de bestrating werd een combinatie van natuursteen en gebakken straatstenen toegepast, de strakke tuinpaden verbinden de diverse leef-zitplekken in de tuin.

De Overkapping

De bestaande overkapping werd op natuurlijke wijze in het ontwerp ingepast, maar voorzien van een nieuwe vloer.

Renovatie Villatuin Rosmalen

Beplanting, tuinverlichting en onderhoud

Ook de grote Japanse esdoorn bleef als karakteristieke struik gehandhaafd, een kostbaar exemplaar waar snel je oog op valt. De trap vanuit de tuin naar de naastgelegen lager liggende beekloop is aangelegd met schellevis betonblokken en levert een speels element in de tuin op. De gehele achtertuin werd voorzien van een nieuwe sfeervolle tuinverlichting en er werd een automatische beregening geïnstalleerd die de besproeiing in het hoogseizoen vergemakkelijkt. Intensief onderhoud vraagt deze tuin niet, wel is er voor de strakke belijning periodiek een snoeibeurt nodig, anders zou de begroeiing te snel in elkaar overlopen en dat is hier niet echt de bedoeling.

Hoveniersbedrijf Rosmalen? Vraag Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Rosmalen en de omliggende regio, wij doen alles in eigen beheer. U bent met de keuze voor Bersselaar Groen volledig ontzorgt. Is het tijd voor een tuinrenovatie? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag