Bel: 06-51 24 38 46

Tuinaanleg Cromvoirt

Een passend tuinontwerp met luxe uitstraling.Tuinontwerp-cromvoirt

De opdrachtgever

De opdrachtgever van deze nieuwbouwwoning in Cromvoirt wilde graag een goed doordacht tuinontwerp met een luxe uitstraling. Een belangrijke wens was een vijver met stapstenen waar men overheen kan lopen. Deze wens is als uitgangspunt genomen in het tuinontwerp. Een tweede belangrijke wens was het behoud van het vrije uitzicht op het platteland dat achter het huis ligt. Om aan deze wens tegemoet te komen is er aan de achterzijde gekozen voor een lage tuinafscheiding.Vraag offerte aan!

De gebruikte materialen

Voor de bestrating van deze achtertuin, de tuinpaden en de terrassen werden grijze ceramische tegels en gebakken klinkers gecombineerd. Het ceramische terras is gelegd in een gestabiliseerd zandbed, waarna de voegen zijn gevuld met voegmiddel. Dit terras blijft daardoor geheel onderhoudsvrij in de toekomst.

Voor de vijver is een bak gemetseld van 2,5 bij 3,5 meter met een diepte van 80 cm. Voor de vijver is de vijverfolie precies op maat gemaakt waardoor het er zeer strak uitziet. Om de vijver helder te houden is deze voorzien van een vijverfilter, het filter is buiten het zicht geplaatst, verscholen in de beplanting.

De ceramische tegels van het terras zijn ook gebruikt als staptegels in de vijver waardoor de bestratingslijnen doorlopen in deze vijver. De vijverrand is gemaakt van donker graniet dat zijn kleur behoudt en krasbestendig is.

De verhoogde plantenborders die als het ware uit de vijver omhoog rijzen zijn gemaakt van antraciet splitblokken, in de grootste verhoogde border is een rvs-waterval opgenomen die een permanent watergordijn produceert.

De hardhouten pergola’s geven door de toegepaste dubbele lijnvoering een extra ruimtelijk gevoel, de tuin oogt daardoor groter. Hetzelfde hout is verwerkt in de geplaatste schutting, waardoor dit alles een mooi geheel vormt.

De beplanting in Cromvoirt

Als blikvangers in de tuin zijn er twee grote mediterane bolvormige Photinia’s geplant. Deze bomen worden in het donker uitgelicht door rvs-grondspots. Als afscheiding met de buren is gekozen voor een beuken haag om daarmee de sfeer van de landelijke omgeving ook in de tuin terug te laten komen. De overige beplanting bestaat uit voorjaar-, zomer- en najaarbloeiers zodat gedurende het hele jaar van de wisselende kleuren in de tuin genoten kan worden.

tuinaanleg tuinontwerp cromvoirt

 

Hovenier Comvoirt?

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen in de omgeving van Cromvoirt vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag