Tuinontwerp en aanleg in Den Dungen

Met veel oog voor detail

De opdrachtgever

De eigenaren van deze mooie tweekapper in Den Dungen beleven veel plezier aan hun eigen achtertuin. Vandaar dat zij de keuze hebben gemaakt om hun tuin opnieuw aan te laten leggen conform al hun wensen en daarvoor ook eerst een tuinontwerp te laten maken. De aanleg van de voortuin werd twee jaar geleden reeds door Bersselaar Groen verzorgd. De ervaringen die daarmee werden opgedaan waren een goede aanleiding om ook de achtertuin door Bersselaar Groen aan te laten leggen.

Het programma van eisen

Een belangrijke wens, mogelijk beter een eis te noemen, was een aantrekkelijke sfeer in de achtertuin in elk seizoen van het jaar. Dus in de winter bloeiende helleborus en een groenblijvende structuur en in de zomer rijk bloeiende plantenborders. Het element water moest terug komen in het tuinontwerp alsook een grote terrasoverkapping met berging.

Tuinontwerp Den Dungen

De omvang van deze achtertuin en het opgegeven programma van eisen maakten een nauwkeurige opdeling van de beschikbare ruimte noodzakelijk. In het eerste gesprek hebben we de opdrachtgevers sfeerbeelden laten zien van hun ideale tuin. Daardoor kon er goed ingespeeld worden op deze wensen bij het uitwerken van het tuinontwerp. Ook het beplantingsplan is in goed overleg samengesteld, met een grote variatie aan kleuren en geuren. De strak vorm gegeven vijver met natuurstenen vijverrand is gelegen aan het overkapte terras.