Bel: 06-51 24 38 46

Tuinontwerp en aanleg in Den Dungen

Opdracht van tuinliefhebber (uit Den Dungen) met veel oog voor detail

De opdrachtgever

De eigenaren van deze mooie tweekapper in Den Dungen beleven veel plezier aan hun eigen achtertuin. Vandaar dat zij de keuze hebben gemaakt om hun tuin opnieuw aan te laten leggen conform al hun wensen en daarvoor ook eerst een tuinontwerp te laten maken. De voortuin werd twee jaar geleden reeds door Bersselaar Groen aangelegd. De ervaringen die daarmee werden opgedaan waren een goede aanleiding om ook de achtertuin door Bersselaar Groen aan te laten leggen.

Het programma van eisen

Een belangrijke wens, mogelijk beter een eis te noemen, was een aantrekkelijke sfeer in de achtertuin in elk seizoen van het jaar. Dus in de winter bloeiende helleborus en een groenblijvende structuur en in de zomer rijk bloeiende plantenborders. Het element water moest terug komen in het tuinontwerp alsook een grote terrasoverkapping met berging.

 

Tuinontwerp Den Dungen

De omvang van deze achtertuin en het opgegeven programma van eisen maakten een nauwkeurige opdeling van de beschikbare ruimte noodzakelijk. In het eerste gesprek hebben we de opdrachtgevers sfeerbeelden laten zien van hun ideale tuin. Daardoor kon er goed ingespeeld worden op deze wensen bij het uitwerken van het tuinontwerp. Ook het beplantingsplan is in goed overleg samengesteld, met een grote variatie aan kleuren en geuren. De strak vorm gegeven vijver met natuurstenen vijverrand is gelegen aan het overkapte terras.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

De tuinaanleg

Het hoveniersteam van Bersselaar Groen heeft allereerst de oude tuin afgebroken en verwijderd met behulp van een minigraver, waarna alle vrijgekomen materialen werden afgevoerd in meerdere containers. Met behulp van een laser zijn de hoogtes van het nieuwe straatwerk, de vijver en de verhoogde plantenborders uitgezet, met als resultaat dat alle onderdelen vlekkeloos op elkaar aansluiten. In het tuinontwerp is ook een verlichtingsplan opgenomen dat de tuin in het donker van een warme en gezellige sfeer voorziet. Het bestratingsmateriaal bestond uit natuursteen en gebakken waalformaat stenen. Door moderne en authentieke materialen te combineren ontstond een strakke, maar ook enigszins een moderne uitstraling.

Nazorg en onderhoud

Na de aanleg zijn de opdrachtgevers uitgebreid geïnstrueerd over het benodigde tuinonderhoud. Omdat het echte tuinliefhebbers zijn werden de gegeven instructies voor het tuinonderhoud met veel zorg uitgevoerd. Zes maanden na de aanleg is Bersselaar Groen uitgenodigd om te komen kijken naar de resultaten van het eerste groeiseizoen. Tijdens dit bezoek zijn nog meerdere onderhoudstips gegeven, zelfs het jaarlijkse grote onderhoud voert men zelf uit.

tuinontwerp Den Dungen

Elke nieuwe opdracht vormt een uitdaging voor Bersselaar Groen die wij graag aangaan.

Wilt u een tuinontwerp of uw tuin laten aanleggen, vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag