Bel: 06-51 24 38 46

Tuinaanleg Vlijmen

Een beschutte achtertuin met hoge afscheidingshaag voor privacy

Een beschutte achtertuin, met coniferen als hoge afscheidingshaag, veel privacy biedend, dat waren enkele van de duidelijke wensen die deze bewoners meegaven bij het maken van het tuinontwerp.

Vraag offerte aan!

Tuinontwerp met oog voor privacy

Het grote terras werd aangelegd van natuursteen, grijs antraciet, en werd zo gevoegd dat het de komende jaren onkruidvrij zal zijn tussen de tegels. Voor de overige bestrating is gebruik gemaakt van authentiek gebakken klinkers die in grote vlakken zijn gecombineerd met de terrastegels, een afwisselende vlakverdeling is op deze manier gerealiseerd. Bij het terras is met schanskorven en natuurstenen vijverranden een waterval opgebouwd die een mooi geluid van vallend water produceert en het vrijvallende water hergebruikt.

Geluiddichte tuinwand

Naast de coniferen is een geluiddichte houten wand geplaatst die doorloopt naar de overkapping waar een voor water en wind beschermd zithoekje mogelijk is.

Combinatie in beplanting

De beplanting is een combinatie van plantenborders met groenblijvende taxushagen. Enkele met basaltsplit aangelegde terrasjes zijn ook heel geschikt om losse bloempotten met seizoensgebonden planten neer te zetten. Bij de keuze van de beplanting in de borders is er voor gezorgd dat er in vier seizoenen planten en bloemen zijn die aantrekkelijk zijn om naar te kijken, veelkleurig, zoals de witte en roze zonnehoed, lavendel, salvia’s, siergrassen en hortensia’s. De solitaire acacia is het enige wat hogere element in deze tuin maar ook zonder ladder jaarlijks goed te snoeien. Voor de verlichting is gekozen voor lampensokkels die deels boven de beplanting uitkomen en met behulp van tijdschakelaars plezierig in het dagelijks gebruik.

tuinaanleg vlijmen

Hoveniersbedrijf Vlijmen? Vraag Bersselaar Groen

Als hoveniersbedrijf zijn wij actief in Vlijmen, wij doen alles in eigen beheer. U bent met de keuze voor Bersselaar Groen volledig ontzorgd. Is het tijd voor een tuinrenovatie? Of moet uw tuin worden aangelegd of zijn er tuinwerkzaamheden uit te voeren,  vraag offerte aan

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag