Tuinaanleg Rosmalen

Een tuinontwerp voor de komende 20 jaar

De opdrachtgever

De bewoners van dit vrijstaande huis in het centrum van Rosmalen besloten om de tuin grondig aan te pakken om voor de komende 20 jaar een praktische tuin te hebben waarin veel mogelijk is: kleinkinderen om te spelen, rustig genieten met het hele gezin op het terras en afwisselende kleuren in de beplanting in lente en zomer.

Wilt u een tuinontwerp laten maken of uw tuin laten aanleggen.

De kennismaking

Bij de eerste kennismaking werd zowel aandacht gegeven aan de financiële randvoorwaarden als aan de keuze van de materialen en het uit te werken tuinontwerp. Met de besproken uitgangspunten, uitdagend voor een tuin van 200 m², hebben de opdrachtgevers ingestemd.

Het programma van eisen

Na een goed eerste gesprek is er direct een passend tuinontwerp uitgewerkt met een combinatie van terrassen, paden en hagen, maar ook duidelijke hoogteaccenten met enkele bomen en struiken. De grote trampoline voor de kleinkinderen moest een centrale plaats krijgen, goed zichtbaar vanuit het woonhuis. De mooie lei-sierperen die al jarenlang de achtertuin sierden bleven vanzelfsprekend gehandhaafd, een betere manier om de privacy te beschermen bestaat nauwelijks.