Tuinaanleg Ammerzoden

Het tuinontwerp

De eigenaren van deze eengezinswoning in Ammerzoden wilden een compleet nieuwe achtertuin waarin al hun wensen zouden worden gerealiseerd. Met onderhoudsvriendelijke materialen en een robuuste uitstraling van de spelmaterialen zou deze tuin een geheel eigen uitstraling krijgen. Dit is zo verwerkt in het tuinontwerp en de realisatie ervan.

De gebruikte materialen

Voor de bestrating van de achtertuin, de tuinpaden en de terrassen is een combinatie van grote betontegels, 60×60, gebruikt in combinatie met een getrommelde betonsteen in een afwijkende kleur. Ondanks de strakke vormgeving van de tuin in rechte paden en plantvakken is door het gebruik van deze combinatie een te strakke sfeer voorkomen en juist een ietwat rustiek beeld ontstaan.

Het middelpunt van deze achtertuin vormt de robuust uitgevoerde schommel, met zware eikenhouten palen en een zware dwarsligger waaraan de schommel is bevestigd. Onder de schommel is een grasveldje aangelegd van verse graszoden. De ondergrond is goed bemest met compost, dit is dé garantie voor een gezond gazon in de eerste jaren.