Opkomende onkruiden

Het einde van de winter is in zicht, de temperatuur neemt toe en de grond wordt langzaamaan warmer. Dit betekent dat al het mooie groen in uw tuin weer kan gaan bloeien en groeien! Goed nieuws want dat zorgt ervoor dat uw tuin weer gaat stralen. Echter zorgen de toenemende temperaturen er ook voor dat onkruid weer gaat groeien en dat is minder fijn. Het onkruid plukken gaat dus weer van start!

Wat is onkruid?

Onkruid groeit heel snel, kan de ontwikkeling van uw gazon verstoren en belemmert de uitstraling van uw tuin. Kortom, onkruid is vervelend. Doordat onkruid zo snel groeit hebben veel mensen het gevoel dat het onkruid plukken weggegooide tijd is. Maar niet is minder waar, het is heel belangrijk om uw tuin onkruidvrij te houden zodat andere planten en bloemen in uw tuin niet beschadigen en dat onkruid niet de overhand neemt.

Opkomende onkruiden

Hoe verwijder je onkruid?

Dat kan op verschillende manieren! U kunt een onkruidverdelger kopen, handmatig verwijderen of verwijderen met een schep. Wat heel belangrijk is tijdens het plukken van onkruid, is dat u de wortels ook meeneemt. Dit wordt vaak vergeten en dat zorgt ervoor dat het onkruid nog sneller terug groeit. Zorg er dus ten alle tijden voor dat het hele onkruidplantje de tuin verlaat, van wortel tot blad.

Kunstgras

Bent u het onkruid helemaal beu? Dan kunt u uw gazon vervangen door kunstgras. Dit is een hele effectieve oplossing tegen onkruid. Kunstgras maakt het voor onkruid namelijk onmogelijk om te groeien, zo blijft uw tuin altijd netjes en heeft u minder werkzaamheden die u moet verrichten.

Advies nodig?

Bent u benieuwd hoe alle kleuren, patronen en afmetingen eruitzien? Neem dan eens contact op, dan bespreken we vrijblijvend alle opties!