Bel: 06-51 24 38 46

Ontwerp stadstuin

Als hovenier in Den Bosch, Rosmalen en omgeving ontwerpen wij diverse tuinen. Ook voor het ontwerp van een stadstuin kunt u bij ons terecht. Een stadstuin realiseren die ook het buitenleven binnen brengt is vaak de opgave bij het aanleggen van een stadstuin. Vaak dienen we als hovenier rekening te houden met omgevingsfactoren, zeker wanneer er beperkingen zijn door hoogbouw of beperkte toegankelijkheid.

Stadstuinen bieden veelal een klein groeioppervlak voor de beplanting, waardoor er op voorhand goed rekening moet worden gehouden met het volwassen formaat van struiken en bomen om een verzorgd tuinbeeld te kunnen handhaven. Door hier rekening mee te houden heeft u jarenlang plezier van uw prachtige stadstuin.

 

Het ontwerp van een stadstuin, compact én multifunctioneel

Belangrijk voor een stadstuin zijn het grote aantal functies die gecombineerd dienen te worden met een vaak klein oppervlak. De bebouwing mag niet ten koste gaan van privacy en daglicht in huis. Het ontwerp van een stadstuin vraagt om creativiteit in het ontwerpen van deze vaak kleinere stadstuinen. De verschillende gebruikseisen en het ideale tuinbeeld vangen in een samenhangend ontwerp, daar zit veelal de uitdaging in. Vanzelfsprekend zijn er ook ruimere stadstuinen die zich nog beter lenen voor het combineren van de diverse gebruiksfuncties.

Alle tuinstijlen zijn haalbaar
Iedere stadstuin is uniek en anders van formaat en insluiting. Juist door het vaak kleine oppervlak is de stijlkeuze van groot belang, klassieke elementen gecombineerd met terracotta potten op een naar verhouding groot terras. Donkergrijs natuursteen met wit fijn grind en een enkele strakke border met daarin een uitbundig bloeiende beplanting. Vaak passen deze contrasten in vormgeving goed bij de dynamische vormgeving van de stad of dorpskern.

Materialen gebruik in stadstuin

Het kleine oppervlakt van de stadstuin vraag om creativiteit om een ruimtelijk resultaat te bereiken. Met name door de juiste keuze in materialen in het stadstuinontwerp behouden we de rust en eenheid. Potten en vazen in groot formaat kunnen voor een goede verbinding tussen binnen en buiten zorgen.

Natuurlijk gazon of kunstgras?
In een schaduwrijke stadstuin of binnentuin is het leggen van kunstgras het overwegen waard. Kunstgras is, door alle nieuwe technieken, nauwelijks meer te onderscheiden van echt. Bovendien is kunstgras de beste ondergrond voor speeltoestellen, valdempend en een groene uitstraling ineen. 

Wilt u een ontwerp voor uw stadstuin, Bel, mail of vraag een offerte aan bij Bersselaar Groen. 

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag