Bel: 06-51 24 38 46

Moderne tuin

De stijl van het huis bepaalt niet altijd de tuinstijl. Uiteenlopende combinaties zijn prima mogelijk. Een herenhuis uit de jaren dertig combineren met een moderne tuin, waarom niet? Een nieuwbouwhuis in witte steen vormt een prima combinatie met een strak aangelegde tuin.

Tuinontwerp moderne tuin

In een moderne tuin wordt in het tuinontwerp het accent vooral gelegd op strakke lijnen, zowel in de bestrating als de beplanting. De beschikbare ruimte wordt ‘open’ gehouden, weinig bossages en vlakke plantvelden, vaak volledig bedekt. De planten kunnen licht opgaand zijn of kruipend, met er omheen strak vorm gegeven paden afgezet met taxus of lage haagbeuk. Een designmeubel, een waterspiegel of een RVS-waterornament kunnen de finishing touch zijn voor een moderne tuin. Een goed doordacht verlichtingsplan, inclusief het uitlichten van een tuinornament maakt deel uit van het tuinontwerp.

Tuinaanleg van moderne tuin

Niet één enkel materiaal maakt een tuin al dan niet modern, het is de juiste combinatie van belijning, beplanting en bestrating die een moderne tuin de juiste uitstraling geeft. In een moderne tuin neemt het terras, vaak multifunctioneel voor ouders én kinderen, een belangrijke plaats in. Naast natuurlijke materialen zoals hardhout en natuursteen worden ook materialen als RVS en Cortenstaal toegepast, bijvoorbeeld voor een verhoogde plantenborder.

Wij laten onze opdrachtgevers graag zien dat wij staan voor een gedegen en vlotte aanpak van hun tuin. De medewerkers in ons Groenteam hebben ieder een eigen specialiteit, een ervaren hovenier, een stratenmaker en een timmerman vullen elkaar goed aan in het uitvoerende werk. Wij kiezen voor een logische volgorde van de werkzaamheden die komen kijken bij de aanleg van een nieuwe tuin. Wij beschikken over de machines en de kennis die nodig is om alle werkzaamheden voor de tuinaanleg zelf uit te voeren. Hierdoor heeft u maar één aanspreekpunt voor uw nieuwe tuin en verloopt de tuinaanleg voorspoedig.

In de uitvoeringsfase geven we veel aandacht aan belangrijke details en vragen we de opdrachtgever regelmatig naar diens gevoel bij de nieuwe tuin in ontwikkeling. Veranderingen zijn per slot van rekening in deze fase nog het makkelijkst door te voeren.

Moderne tuin

Tuinonderhoud in en moderne tuin

Een moderne tuin gaat vaak gepaard met de wens om deze onderhoudsvriendelijk in te richten. Dit wil zeggen dat een schoffel niet meer nodig is na verloop van tijd. De keuze voor een gazon is een heel persoonlijke keuze. Het al dan niet wekelijks gras willen maaien maakt deel uit van deze afwegingen. Kunstgras wordt in een moderne tuin ook wel toegepast: een mooi groen grasveld en toch geen gras meer hoeven maaien.  

 

Hovenier Bersselaar Groen

Cas van den Bersselaar
Vinkenveld 4
5249 JP Rosmalen

Bel: 06 -51 24 38 46

Mail: info@bersselaargroen.nl 


Offerte aanvraag

 


 

Stel uw vraag