Meer gemak door automatisering in uw tuin

Wanneer u de hele dag gewerkt hebt dan is tuinieren wel het laatst waar u zin in hebt als u thuiskomt. Maar dit betekent niet dat uw tuin verwaarloosd hoeft te worden. Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om uw tuin volledig automatisch te maken. Op deze manier hoeft u amper om te kijken naar het onderhoud van uw tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beregeningsysteem, tuinverlichting, een maairobot en misschien wel een weerstation. Lees hier meer informatie over automatiseringsoplossingen waarmee u voor uzelf het leven gemakkelijker maakt.

Nooit meer een tuinslang in de tuin

Gedurende de zomer kan het veel tijd kosten om de gehele tuin handmatig van water te voorzien. Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om het sproeien te automatiseren. De beregeningsystemen die Bersselaar aanbiedt kan in iedere tuin worden ingezet; zowel nieuwe als bestaande tuinen. Met deze beregening systemen hoef je nooit meer een tuinslang, gieter of losse sproeiers in uw tuin te hebben. De systemen beregenen uw tuin waar en wanneer u dat zelf wilt, en zorgen er voor dat u tuin er altijd groen en fris blij ligt. Zelf wanneer u afwezig of op vakantie bent. Ook zorgen slimme beregeningsystemen ervoor dat uw tuin niet te veel water krijgt. Planten kunnen per slot van rekening net zo goed dood gaan door te veel water als te weinig.

Automatische tuinverlichting

Als u graag laat in de avond nog in uw tuin wilt zitten dan is tuinverlichting wel een must. De sfeerverlichting is niet alleen een essentieel deel van het tuinontwerp, het zorgt ook voor veiligheid. Als uw tuinpad goed verlicht is wordt de kans kleiner dat u ergens tegenaan loopt of struikelt. Ook maakt slimme buitenverlichting met beweging sensoren uw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.

In de zomer zorgt de verlichting ervoor dat u lang buiten kan zitten en in de winter kijkt u vanuit het huis uit op een gezellige tuin. Tuinverlichting kan de pronkstukken van uw tuin extra uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan een mooi belichte boom of automatische verlichting in uw waterfontein.

Tuinverlichting

Bersselaar Groen heeft veel ervaring in het aanleggen van tuinverlichting en tuinelektra. Hierbij helpen we u graag met het kiezen van de best passende oplossing voor uw tuin. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden om uit te kiezen!

Het automatisch maaien van uw gazon

Naast het sproeien is het maaien van het gazon vaak een flinke taak. Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om dit onderhoud te automatiseren. Een van deze opties is de robotmaaier. Deze maairobot maait uw gazon wanneer u dat wilt en is op ieder gazon te installeren. Vanuit een laadstation worden er grenskabels onder het gazon verwerkt zodat de maairobot weet waar wel en waar niet te maaien. De maairobot rijdt op een accu. Wanneer deze leeg dreigt te raken zal de maairobot vanzelf naar het laadstation rijden. De maaihoogte en maaifrequentie zijn naar wens in te stellen zijn. Daarna heeft u nooit meer omkijken naar uw gazon en is handmatig grasmaaien verleden tijd.

Slimme weerstations

Tegenwoordig kunnen bijna alle taken voor uw tuin ook ‘slim’ uitgevoerd worden. Met ‘slim’ bedoelen we intelligente systemen die via een app of zelfstandig hun functies uitvoeren. Het beregening systeem en de tuinverlichting kunnen bijvoorbeeld ook slim uitgevoerd worden. Een slim weerstation is nog zo’n voorbeeld waarmee u uzelf van meer gemak voorzien. Een dergelijk weerstation zorgt ervoor dat je altijd de juiste gegevens hebt over het weer, temperatuur, luchtdruk en vochtigheid. Met het weerstation kan u actuele weersvoorspellingen inzien en hier uw sproeiers op instellen.

Automatisch zwembad onderhoud

Een zwembad moet goed schoongemaakt worden. Dit kost een hoop tijd. De oplossing is een zwembadrobot die zelfstandig het zwembad schoon houdt. Er zijn zwembadrobots die zowel de wanden als de vloer schoonmaken. Met een slimme zwembadsensor wordt vervolgens de waterkwaliteit regelmatig getest en kan zelfs het chloorgehalte geregeld worden. Op deze manier is uw zwemwater altijd in de juiste conditie zonder dat u er omkijken naar heeft.

Tuinaanleg zomer Rosmalen

Wilt u ook meer gemak in uw tuin?

Wilt u graag hulp bij het aanleggen van slimme oplossingen? De specialisten van Bersselaar Groen helpen u graag. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!